Uşak CHP’de ön seçim süreci bitti ve kesin adaylar belli oldu. 10 aday adayının yarıştığı ön seçim, Uşak Lisesi’nde yapıldı ve il merkezinde 7 sandıkta oylama işlemi gün boyu sürdü. Eşme, Karahallı, Banaz, Sivaslı ve Ulubey ilçelerinde de sandık kondu ve üyeler 25’inci dönemde kenti CHP adına temsil edecek milletvekili adaylarını belirledi. Oylama sonuçlarına göre işadamı Özkan Yalım, birinci sırada CHP Uşak Milletvekili adayı oldu. Yine işadamı İsmet Akın ikinci sıraya ve veteriner hekimi Mustafa Aydın da üçüncü sıraya geldi. Mevcut Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’a ise bir önceki ön seçimdeki gibi beklenen oy çıkmadı. Sıralamaya giremeyen Dilek Yılmaz’ın 4’üncü veya 5’inci olacağı ifade edildi.

Özkan Yalım, diğer Uşak Belediye Başkan adaylarını küçümsedi Özkan Yalım, diğer Uşak Belediye Başkan adaylarını küçümsedi

ÖZKAN YALIM, BİR ÇOK İLÇEDE AÇIK ARA ÖNDE GİTTİ

Şu ana kadar alınan sonuçlara göre Özkan Yalım, Uşak Merkez, Sivaslı, Karahallı ve Ulubey’de açık ara önde gitti. Banaz’da ipi göğüsleyen isim ise ikinci sırada bulunan İsmet Akın oldu. Sandık başına giden CHP üyelerinin 3 bin 315’i Özkan Yalım’a, 2 bin 83’ü İsmet Akın’a ve 2 bin 50’si de Mustafa Aydın’a çıktı. Mevcut Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ise bin 674 oy alabildi. Ön seçimin ardından bir konuşma yapan CHP Uşak İl Başkanı Ferit Günay, “Demokratik güzel bir yarış oldu. Bundan sonra yeni bir yarışımız başlıyor ve bütün küskünlükleri ve dargınlıkları bitirip, el ele zafer için mücadele edeceğiz” dedi. 

OY DAĞILIMI ŞÖYLE:
Özkan Yalım: 3534

İsmet Akın: 2534
Mustafa Aydın: 2191
Dilek Yılmaz: 1907
Barış Çoban: 1733
İsmail Demirel: 1045
Mutafa Dönmez: 761
Yüksel Doğan: 506
Bülent Horasan: 395
Nurullah Çavuşoğlu:234


Editör: TE Bilişim