22 Şubat 2020 Cumartesi günü, 37’inci CHP Uşak İl kongresinde, aday olacağını duyuran bir önceki dönem İl Başkanı Ali Karaoba, göreve talip olduğunu, parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu. 
CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, İl Başkanı Nadi Sancar ve Merkez İlçe Başkanı Uğur Dümen ile partililerin katıldığı basın toplantısında bir konuşma yapan CHP Uşak İl Başkan adayı Ali Karaoba, “Kasım ayında başlayıp 22 Şubat 2020’de tamamlanacak olan il kongremize  demokratik bir süreç içerisinde gelinmiş olmasında katkısı bulunan başta il başkanım olmak üzere emeği geçen tüm yönetici arkadaşlara teşekkür ediyorum. Değerli yol arkadaşlarım ülkemiz zorlu bir süreçten geçmektedir. 18 yıldır ülkeyi yönetenler Pardon yönetemeyenler, ülkeyi ne hale getirdiler. Eğitimi yap boz tahtasına çevirip paralı hale getirdiler. Sağlığı ulaşılmaz parası olanın yaşadığı parası olmayanın süründüğü bir sistem haline getirdiler. Özgürlük diye yola çıktılar büyük ceza evleri inşa ettik diye övünmeye başladılar. Tarımı hayvancılığı bitirdiler gübreyi mazotu ulaşılmaz hale getirdiler. Her şeyi ithal edip kendi üreticilerini zor durumda bıraktılar. Cumhuriyet döneminde yapılan tüm fabrikaları sattılar. Sürekli üniversite açıp mezunlarına iş bulmak zorunda değiliz dediler. Atanamayan öğretmenlerin intiharına sebep oldular. Haklarını arayan EYT’lileri terörist ilan ettiler. Bakara makara diyerek dinimizle dalga geçen hırsızlığı tescillenmiş kişiyi büyükelçi yaptılar. Yol havaalanı köprü yapmakla Övündüler geçmediğimiz yoldan uçmadığınız havaalanından seyretmediğimiz TRT den katkı payları kestiler. Devlet bankalarından alınınca faiz haram değil diyenler Kul hakki yemek haramdır diyemediler. Kuran kursuna bir tuğla götürene cennetten yer tahsis edenler Çocuk tecavüzlerine kadın cinayetlerine ses çıkarmayıp, ülkeyi cehenneme çevirdiler. 15 Temmuz’da bank Asya’ya maaşını yatıranları tutukladılar Fethullah Gülen’le boy boy resimleri çıkınca aldatıldık dediler. Mülkün sahibi Allah’tır diye geldiler vasiyetten kaynaklı mülkleri bile İş Bankası hisselerine göz diker hale geldiler. Liyakati hiçe sayıp damadı kasanın başına getirdiler çünkü burası çok önemli dediler” ifadelerini kullandı. 
“Kış ortasında doğalgaza elektriğe suya zam yapıp halkın umudunu tükettiler” diyen Karaoba, şöyle devam etti: “18 yıldır ülkeyi yönetenler bu iş hep böyle gider diye düşünürken  31 Mart yerel seçimleri ile gerçek bir tokat yediler. 31 Mart yerel seçimleri bize göstermiştir ki Cumhuriyet halk Partisi’nin iktidar yürüyüşe başlamıştır.Bu yürüyüşte  küskünlükleri, dalgınlıkları, bireysel kaprisleri ve beklentileri bir tarafa bırakarak Cumhuriyet halk Partisi’nin iktidarına katkı sunmak için il başkan adayım. Ülkemin ve çocuklarımın geleceğini düşünen bir kardeşiniz olarak ayrıştırmadan, ötekileştirmeden elbirliğiyle gönül birliği ile ağız birliği ile iktidar yürüyüşüne katkı sunmak için adayım”. 

Uşak İl Genel Meclisi Başkanı CHP’li Kadir Uslu oldu Uşak İl Genel Meclisi Başkanı CHP’li Kadir Uslu oldu

Karaoba, sözlerini şöyle tamamladı: “22 Şubat’ta delegelerimiz takdir eder seçilirsem, iktidar yürüyüşünde katkım haricinde parti içi demokrasi önemseyen bir kardeşiniz olarak delege sisteminin gözden geçirilerek ya kaldırılması ya da sandık bazlı delege sisteminin getirilmesi için gençlik ve kadın kotalarının yükseltilerek seçilebilir konumlarda adayların gösterilebilmesi için il ilçe belediye başkanı İl başkanı ve hatta genel başkanın bile tüm üyelerle seçilmesi için  tüm kademelere aday belirleme yönteminin ön seçim olarak belirtilmesi içinkısacası daha demokratik daha devrimci bir tüzük için mücadele edeceğime söz veriyorum”.

Editör: TE Bilişim