KIYIMLARA İZİN VERMEYECEĞİZ

MHP Uşak İl Başkanı Hüseyin Karabey, okullarda adaletsiz puanlama sistemi ile yandaş yöneticilerin seçildiğini öne sürerek, “Uşak Belediyesi’nde de kadrolaşma hareketleri görülmekte, bizim dönemimizde alınan işçilerin çıkarılacağı söylentileri dolaşmaktadır. Böyle bir şey olursa MHP olarak her türlü eyleme hazırız dedi.

MHP Uşak İl Başkanı Hüseyin Karabey, il binasında düzenlediği basın toplantısında, yönetici olarak, Eğitim Bir Sen üyesi müdürlerin seçilmesine tepki gösterdi. Karabey, Uşak Belediyesi’nde MHP zamanında alınan taşeron işçilerinin de çıkarılmaya hazırlandığı yönünde duyum aldıklarını, böyle bir kıyım olursa, MHP olarak her türlü eylemi yapmaya hazır olduklarını açıkladı.

“ADALET BU İŞİN NERESİNDE?”

Uşak’taki okullara müdür atama yöntemini eleştirerek sözlerine başlayan Karabey, “Önce adaletsiz bir puanlama sistemi icat edilmiş, ki asıl puanlamada söz hakkı daha fazla olması gerekenlere daha az puan hakkı verilmiş buna karşın siyasetin ve yandaş bürokrasinin emri altında olan Milli Eğitim Bürokratlarına daha fazla puan hakkı tanınmıştır. Düşünün ki Okul Aile Birliği Başkanının ve Öğrenci Meclis Başkanının verebileceği en yüksek puan 10 iken, Milli Eğitimde görevli Bürokratların verebilecekleri puanlar 20 ve 25 arasındadır. Ve gayet doğal olarak görüyoruz ki Öğretmen, Okul Aile Birliği Başkanı ve Başkan Yardımcısından ve Öğrencilerden yüksek puan alan bir Yöneticinin her ne hikmetse veya hangi kıstaslar göz önüne alınarak yapılmış ise bürokratlardan çok düşük puanlar almışlardır. Ve yine tam tersi şekliyle Öğretmen, Okul Aile Birliği Başkan ve Yardımcısından ve Öğrencilerden düşük puanlar alan bazı yandaş Yöneticilerin, Bürokratlar tarafında tam puanlar verilmek suretiyle puanları yükseltilerek görev süreleri uzatılmıştır. Bunun neresi adalet? Yeni Türkiye bumudur? Bu yazıktır, bu günahtır bu açık açık hem kul hem insan hakkı ihlalidir”  dedi.

Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar! Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar!

“YÖRÜK SIRTINDAN KURBAN KESTİRMEYİZ”

Adaletsiz puanlama neticesinde Uşak ta toplam 54 adet Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen ve Aktif Sen üyesi Okul Müdürlerinden maalesef sadece 9 Okul Müdürü görevde kalabildiğini belirten Karabey, “ 20-25 yıllık Okul Müdürlerinin deneyimi, bilgisi ve kıdemi hiçe sayılarak adeta görevden alınmıştır. Bütün bunlar bize gösteriyor ki Milli Eğitimde Siyasi bir Kadrolaşma operasyonu yapılmıştır. Bunun aksini söyleyenler öncelikle şu 2 soruyu cevaplamalıdır: 2-3 Aylık Milli Eğitim Şube Müdürlerinin Okul Müdürleri hakkında bu kadar kısa bir sürede kendileri ile hiç çalışmadan nasıl olumlu veya olumsuz bilgi sahibi olabilmişlerdir? Neden yandaş olmayan diğer sendikalara kayıtlı 54 Okul Müdüründen sadece 9 u görevde kalabilmiştir” ifadesini kullandı.

Karabey, “Evet bu mevcut durum eğitimde büyük infiale ve yeni kutuplaşmalara neden olacaktır. Sözde Paralel yapıyla mücadele cadı avına dönüşmüştür. Yoksa Paralel yapıyla mücadele adı altında farklı, gizli niyetler mi vardır. Herkes AKP li olmak zorunda mıdır? Bir zamanlar 28 Şubat ı eleştirenler benzer bir yöntem kullanarak adeta onların yerine geçmişlerdir. Buradan yetkililere sesleniyorum: Sizler Müdürleri mağdur etmeden önce gidin TEOG la haddinden kat kat fazla, Okullara yerleştirme yaptığınız öğrencilerin sorunlarını çözün. Sizler önce Öğretmensiz okulların sorunlarını çözün. Milliyetçi Hareket Partisi olarak buradan açıkça söylüyoruz ki biz bu işin takipçisi olacağız. Kimse Yörük sırtında kurban kesmeye kalkmasın. Milliyetçi Ülkücü Hareket bu olup bitenleri bir kenara not etmektedir, ve bir gün ki o gün dünyanın son günü bile olsa mutlaka hesabını yargı önünde sorduracaktır. Bu Vatanın öz evlatları asla sahipsiz değildir. Herkes müsterih olsun, ümidini kaybetmesin, her karanlığın sonunda mutlaka aydınlık vardır.

“BELEDİYE İŞÇİLERİNE BASKI YAPILIYOR”

“Bu kadrolaşma veya yıldırma hareketi maalesef Uşak Belediyesinde de görülmeye başlanmıştır” diyen MHP Uşak  İl Başkanı Hüseyin Karabey, böyle bir kıyıma MHP olarak izin vermeyeceklerini vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı:

“Bizim zamanımızda göreve gelmiş ülkücü olduğu bilinen birçok amir ve memur un görev yeri değiştirilmiş veya başka kurumlara nakilleri istenmektedir. İşçilerimiz her an işten çıkartılma korkusu yaşamaktadır. Görev yaptıkları yerlerde AKP yandaşları tarafından hakarete uğramakta ve farklı birimlere kaydırılmaktadır. Hepimizin bildiği gibi bu işçilerin sözleşmeleri Kasım ayında bitecektir, ve sözleşmesi bitenlerin tekrar geri alınmayacağı dedikodusu almış yürümüştür. Bu söylentiler bizleri son derece üzmektedir. Her bireri evli barklı, çoluklu çocuklu olan, sadece Asgari ücretle çalışan bu personelin Kış kıyamette işsiz kalacak olması üzüntümüzü bir kat daha arttırmaktadır. Ümidimiz bu söylentilerin sadece dedikodu olarak kalmasıdır. Aksi takdirde MHP İl Teşkilatı her türlü eylemi yapmaya hazırdır. Hiç kimseyi AKP nin oyuncağı yapmayacağız. Fotoğraf çektirip ‘Uşak için el ele’ sloganı atmakla bu işler yeterli olmuyor. Susuyorsak uysal koyunda değiliz. Kimse ama hiç kimse sabrımızı sınamasın.  Tüm bu temennilerle şimdiden aziz milletimizin "30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak sözlerime son vermek istiyorum.”

Editör: TE Bilişim