KULİS// Son dönemlerde Sedat Peker'in iddialarıyla gündeme gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile arasında soğuk rüzgarlar estiği ve ilerleyen günlerde Bakan Soylu'ya yakın olan valilerin görev yerlerinden uzaklaştırılacağı iddia edildi. DW Türkiye'den Alican Uludağ'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Süleyman Soylu'dan uzak durduğu ve Külliye'de yapılan törenlere İçişleri Bakanının çağrılmadığı öne sürüldü. 

Muhammet Gür, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mansur Yavaş’la aynı kaderi yaşıyor Muhammet Gür, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mansur Yavaş’la aynı kaderi yaşıyor

Haberde yer alan dikkat çekici noktalar şöyle: "Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 Mayıs’ta yaptığı ilk açıklamada Soylu’nun adını anmadan “suç çeteleri de zehirli bir yılan gibidir. Onlarla aynı çuvala girerseniz daha sonra başınıza geleceklere rıza göstermiş olursunuz” mesajını verdi. 20 Mayıs’ta TRT Haber’e çıkan Soylu, “Sedat Peker’den 10 milyon dolar alan siyasetçi” iddiasını ortaya atıp, “Azdan az, çoktan çok gider” dedi. MHP lideri Bahçeli’nin Soylu’ya desteğini açıklamasından sonra Erdoğan da 26 Mayıs’taki grup toplantısında Soylu’nun yanında olduğunu açıkladı.Ancak bu süreçte Erdoğan, belirgin olarak Soylu’dan uzak duruyor. 8 Haziran’da 109. dönem kaymakam adaylarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul eden Erdoğan, Soylu’yu çağırmadı. 1 Temmuz’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kadına yönelik şiddetle mücadele eylem planı toplantısı düzenlendi. Erdoğan, törene Aile Bakanı Derya Yanık ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü davet etti. Ancak kadına karşı şiddetle mücadelenin en önemli kurumu olan İçişleri Bakanlığı toplantıda yer almadı. Soylu, Külliye’deki toplantıya yine çağrılmadı."

Öte yandan aynı haberde, "Yaz aylarında açıklanması beklenen emniyet müdürleri ve valiler kararnamesinde Soylu’ya yakın kişilerin görevden alınması bekleniyor. Kararnamenin gecikmesinde de buna ilişkin yaşanan krizin etkili olduğu ifade ediliyor." kulis bilgisi de yer aldı. 

Editör: TE Bilişim