Uşak’ta memurların topluca CHP’ye yakınlaştığı para için karar Uşak’ta memurların topluca CHP’ye yakınlaştığı para için karar
AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, 2017 yılıyla ilgili bir değerlendirme yaptı ve 2018'de Türkiye'nin ileriye dönük hedefleri için önemli çalışmalara imza atacaklarını söyledi. 2017 yılının Türkiye ve Uşak için önemli gelişmelere sahne olduğunu söyleyen Mehmet Altay, Türkiye'ye yönelik içeriden ve dışarıdan gelen saldırılara rağmen, büyümenin sürdüğünü ve ekonominin ayakları üzerinde durduğunu söyledi.
                2017 yılında kent için yapılan yatırımların önüne açmak adına önemli faaliyetlerde bulunduklarını kaydeden Mehmet Altay, özellikle ulaşım konusunda ciddi adımların atıldığını ve meyvelerinin 2018 yılından itibaren alınacağını kaydetti.
                Uşak'ın İzmir ve Ankara arasındaki hızlı tren hattındaki önemli bir güzergah olduğunu dile getiren Mehmet Altay, projeyle kent merkezindeki yerleşik tren hattının da ortadan kalkacağını ve ulaşımın daha kolay sağlanacağını belirtti.
                2017 yılının son çeyreğinde, İstanbul ve Uşak arasındaki havayolu trafiğinin yeniden başlamasıyla ilgili kararın alındığını ve 22 Ocak 2018'den itibaren Pegasus ile uçuşların tekrar başlayacağını söyleyen Mehmet Altay, "Uşak Havaalanımız, bakım onarım ve havayolu firmalarıyla ilgili sorunlardan dolayı uçuşlara kapalıydı. Bu konuda 2017'nin başından itibaren ciddi bir çalışma yaptık ve son olarak Sayın Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan'dan yeniden uçuşlar için söz aldık. Şu anda Pegasus firması, haftanın 6 günü Uşak ve İstanbul arasında gerekli planlamayı yaptı. Tüm Uşak halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
                2017 yılında Ekonomi Bakanlığı'na kentin taleplerinin iletildiğini belirten Mehmet Altay, "İlimizde istihdamın gelişmesi, proje bazlı çalışmaların eskiye nazaran artması ve sanayi bölgelerinin desteklenmesi için, Sayın Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci'ye bir dosya sunduk ve kendisinin talimatlarıyla uzman bir ekip görevlendirildi. Uşak'ın ekonomiyle ilgili artı ve eksileri ele alındı ve kapsamlı bir çalışmayla önümüzdeki dönem ilimize yönelik ekonomik desteklemeler için bir rehber oluştu. İcraat yılı olarak adlandırdığımız 2018'de ekonomi adına oluşturduğumuz bu rehberimizin büyük yararı olacak ve ilimizin işgücü ve sanayi potansiyeli reel veriler ışığında gelişecek" diye konuştu. 
                2017 yılında, eğitim, sağlık, güvenlik ve sosyal bazlı çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü anlatan Mehmet Altay, şöyle konuştu: "AK Parti'nin açılışı Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. Partimiz toplumsal eşitlik ve adaleti ön planda tutması sayesinde, isminde yer verdiği kalkınmayı hayata geçiriyor. 2002'den bu yana sürdürülebilir bir kalkınma hamlesi başlattık ve 2018 ana hedeflerimiz için önemli bir dönüm noktası olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kurulan bu kutlu dava, 2023'ü ana hedefleri arasına aldı ve ülkemizi her alanda söz sahibi bir devlet yapmak için gecesini gündüzüne kattık. Türkiye'nin içinde bulunduğu kalkınma ve gelişme hamlesini sekteye uğratmak isteyenler iç ve dış mihraklarla saldırsalar da, gücünü milletten alan hükümetimiz, sapmadan yoluna emin adımlarla devam etti. 2018 yılı, ülkemiz ve ilimiz için güzel gelişmelere sahne olacak ve önemli yatırımlarımız bu dönemde hayata geçecek. Bu duygu ve düşüncelerle Uşak halkının ve tüm vatandaşlarımızın yeni yılını tebrik eder, sağlık ve esenlikler dilerim".
 
Editör: TE Bilişim