Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı! Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı!
AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Suriye’nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesindeki terör örgütü DAEŞ’e yönelik operasyon hakkında değerlendirmelerde bulundu.  

Türkiye’nin son dönemde birçok taşeronun saldırısıyla karşı karşıya geldiğini belirten Mehmet Altay, "Türkiye dün sabah saatlerinden beri DAEŞ hedeflerine yönelik önemli bir operasyon gerçekleştiriyor. Her şeyden önce şunu önemle vurgulamak isterim ki, bu Türkiye’nin müdafaa hakkıdır. Halkının ve bölgedeki çıkarlarının güvenliğini amaç edinmektedir. Bu yönleriyle tamamen meşru bir operasyondur. DAEŞ terör örgütüne yönelik yürütülen bu operasyonla Türkiye bölgede kendisine biçilen rolü oynamak yerine aktör olduğunu bir kez daha tüm dünyaya ilan etmiştir. Türkiye’yi kaos planı üreterek iç savaş tehdidi oluşturma çabasında olan unsurlar ve sınır güvenliği konusunda zaafa düşürmek isteyenler hak ettikleri cevabı alıyor ve almaya da devam edecek. Türkiye’nin bu adımı sayesinde bölgedeki masumlar özgürce nefes alacaktır. Dünya Müslümanların özgürlüğüne şahitlik edecektir" diye konuştu.

 Milli menfaatlerin ön planda tutulduğunu ifade eden AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, "Burada asıl olan ülkemizin çıkarlarıdır. Milli menfaatlerimizdir. Bu anlamda ülkemiz üzerinde plan kuranlara en güçlü cevabımız onların planlarını bozmak ve en büyük plan kurucunun Allah olduğunu hatırlatmaktır. Türkiye bölgede oyun kurucudur, asla bir oyunun parçası olmaz ya da bir oyuna alet edilemez. Bu harekatla Türkiye tüm dünyaya bölgedeki güçlü duruşunu deklare etmiş, terör odaklarına ve maşalarına asla geçit vermeyeceğini açıkça ortaya koymuştur" ifadelerini kaydetti.  
Editör: TE Bilişim