Merkez Bankası eski Başkanı Uşaklı Durmuş Yılmaz da hesap hatası yaptı Merkez Bankası eski Başkanı Uşaklı Durmuş Yılmaz da hesap hatası yaptı
AK Parti Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Çakın, kentin tarihi, sosyal yapısı ve ekonomisinde önemli bir yer tutan ayakkabıcılar çarşısını ziyaret etti ve burada faaliyet gösteren esnafın iş yoğunluğunun artması için konsept bir projeyi hayata geçireceklerini söyledi.



      AK Parti Uşak Belediye Başkan adayı Mehmet Çakın, Milletvekili İsmail Güneş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar ve AK Parti İl Başkanı Fahrettin Tuğrul’la birlikte, ayakkabıcılar çarşısını ziyaret etti. Burada faaliyet gösteren giyim, gıda, ev malzemeleri ve diğer alanlarda faaliyet gösteren esnafı ziyaret eden Mehmet Çakın, talep ve beklentileri dinledi.



Ayakkabıcılar çarşısının sadece ticari değil, aynı zamanda tarihi anlamda da bir değeri barındırdığını söyleyen Mehmet Çakın, “Türkiye’deki bir çok ilin kendine özgü ve tarihine damga vuran alışveriş alanları bulunuyor. Nasıl İstanbul’un kapalı çarşısı veya Konya’nın rampalı çarşısı varsa, bizim de ayakkabıcılar çarşımız var. Uşaklı olup da yolu ayakkabıcılar çarşısına gelmeyen yok diyebiliriz. Buradaki tarihi dokunun daha fazla ön plana çıkması ve bu sayede kentimizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin de mutlaka uğramasını istiyoruz. Bu nedenle, tarihi çarşımızdaki bazı eksikleri tespit ettik ve göreve geldiğimizde belediyemizin de katkılarıyla buradaki dokunun ortaya çıkmasını sağlayacağız. Şu an ekonomik ömrünü tamamlayan kapalı pazaryerimizi de modernize ederek, daha geniş bir meydan kazandıracağız. Böylelikle çekim merkezi haline gelecek olan ayakkabıcılar çarşısındaki iş hacmi ister istemez artacak” dedi.



      Esnafın ekonomi için önem taşıyan sac ayaklarında biri olduğunu kaydeden Mehmet Çakın, şöyle söyledi: “Sanayicimiz ve çiftçimiz ne kadar önemliyse, esnafımız da bir o kadar değerlidir. Çünkü, sanayimizde ve topraklarımızda elde ettiğimiz ürünler, siz değerli esnafımızın aracılığıyla son kullanıcıya ulaşır. Esnafımızın işlerinin yoğun olması, üretimin diğer süreçlerine de pozitif yansır. Esnafın çalıştığı ve kazandığı bir ülkede, sanayide ve tarımda duraksama olmaz. Bunun bilinciyle, istihdamın ve kent ekonomisinin gelişmesi için, ilimizdeki esnafımızla ortak akıl birliği ile hareket edeceğiz. Yapacağımız tüm hizmetleri istişare kültürüyle ortaya koyacağız” diye konuştu. Öte yandan Çakın, esnafla hatıra fotoğrafı çektirdi.



 
Editör: TE Bilişim