Özkan Yalım’ın yapmadığı en doğru iş! Özkan Yalım’ın yapmadığı en doğru iş!
Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un kent merkezine yapılacağını açıkladığı ve bazı tepkilere neden olan 3 bin kişilik cami projesi için yaptığı açıklamada, “Objektif olarak baktığımızda, cami projesi tüm şehir için ciddi bir ihtiyaç. Şunu belirtmek isterim ki, camiimizin devlete, belediyemize herhangi bir külfeti olmayacak” dedi. 
Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Kent Park alanına yapılması planlanan 3 bin kişilik Selatin Camii projesiyle ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Caminin kent için bir ihtiyaç olduğunu savunan Mehmet Çakın, kent merkezindeki diğer camilerin ihtiyaca yanıt vermediğini, cemaatin kaldırımlarda namaz kıldığını ve trafik bazında ciddi yoğunluğun yaşandığını kaydetti.
Çakın, “Kamuoyunda Kent Park alanının tamamına camii yapılacak gibi yanlış bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, bu bölgemize yapılacak olan camii, 110 metrekarelik alanın yüzde 3’ünü bile kapsamıyor, 3 bin ila 4bin metrekarelik bir alandan söz ediyoruz. Kent Park alanının tamamen cami olacağını söylemek yanlış. Daha önce belirtilen, Kent Park projesi kapsamında yapılacak olan her şey yapılacak ve uygun bir kısmına camii yapılacak. Objektif olarak baktığımız da bu tüm şehir için ciddi bir ihtiyaç. Şehir merkezimizde, kalabalık bir topluluğa cevap verebilecek camiimiz yok.  Çakaloz Camii, Ulu Camii, Burma Camii şehrimizin merkezinde fakat çoğu zaman cemaat kaldırımda namaz kılmak zorunda kalıyor veya cenaze törenlerinde trafik yoğunluğu yaşanıyor. İşte, yapılmasını planladığımız camiimiz bu ihtiyaca cevap verecek. Şunu da belirtmek isterim ki, camiimizin devlete, belediyemize herhangi bir külfeti olmayacak. Bildiğiniz gibi, camileri devlet değil millet yapar. Oluşturulacak bir dernek vasıtasıyla halkımızdan gelecek yardımlarla camiimiz yapılacak. Tekrar söylemek istiyorum ki, bu Park’ın camii için yapılıyormuş gibi düşünülmesi tamamen yanlıştır” dedi. 
 
Editör: TE Bilişim