Uşak basını ile bir araya gelen AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, “Seçildiğim 2011 yılından bu yana Uşak’ın bir çok sorununu çözdük” dedi.

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Güneş, sine vizyon gösterisi ile seçildiği 2011 yılından bu yana Uşak’ta, eğitim, sağlık, spor, ulaşım, kentsel dönüşüm gibi alanlarda hayata geçen ve yapılmakta olan projeler hakkında bilgi verdi.

Mehmet Kahveci: Çarşı Uşak'ın esnafımız için en doğru olacak şekilde tamamlanmasını sağlayacağız Mehmet Kahveci: Çarşı Uşak'ın esnafımız için en doğru olacak şekilde tamamlanmasını sağlayacağız

Milletvekili seçildiği 2011 yılından bu yana Uşak’a yaklaşık 1 milyon TL civarında yatırım yapıldığını belirten Güneş, “Eğitimde Yeni dersliklerin hizmete alınmasıyla eğitimde kalite daha da artacak. Son 12 yılda ilimizde eğitim alanında 164 milyon lira yatırım yapıldı, bu yatırımın 90 milyon lirası üç yılda gerçekleşti. İlçelerimizde de yeni yapılan okul ve derslik sayısı arttı. Uşak Üniversitesi’nde 6 olan fakülte sayısı 11 oldu. Tıp Fakültesi olamayan üniversitelere diş hekimliği fakültesi izni verilmiyordu. Biz vekillerin çabasıyla bu izin Uşak Üniversitesi için verildi” dedi.

SAĞLIK YATIRIMLARI SÜRÜYOR

Eğitimin dışında sağlık, ulaştırma alanlarında önemli projelerin sürdüğünü kaydeden Güneş, “Yeni hastane binamızın bitişiğine 200 kişilik ek bina yapıyoruz. Banaz ve Eşme devlet hastaneleri kısa süre içinde hizmete girecek. Yeni Uşak Devlet hastanesine gelen cihazlar sayesinde hemşerilerimiz, artık Uşak dışında tedavi olmaktan kurtuldu. Hastanemiz, üniversite hastanelerini aratmayacak boyuta geldi. Banaz, Eşme, Ulubey Karahallı gibi ilçelerimizde de hastane inşaatları sürüyor. Sağlık konusunda Uşak çok yol aldı” ifadesini kullandı.

 Ulaşım konusunda Uşak’ta yapılan yatırımlara da değinen Güneş, “Uşak-Ulubey, Ulubey-Eşme, Uşak-Sivaslı yollarında iyileştirme çalışmaları sürüyor. Eşme-Güney ve Eşme -Alaşehir yollarında ise çalışmalara kısa süre içerisinde başlayacağız. Sivaslı ve Ulubey yolları yıllardır devam ediyor. Bu yolun yapımında müteahhitlerden doğan sıkıntılar yüzünden ilerleme sağlanamadı. Şimdiye çoktan bitmiş olacaktı bilgisini verdi.

Uşak’ta Yeni adliye binasının hizmete girdiğini belirten Güneş, “İlçelerimizde de yeni adliye binaları yapılıyor. Ağır Ceza Mahkemelerinde, Kütahya’nın Gediz, Simav, Şaphane, Pazarlar gibi ilçeleri Uşak Adliyesine bağlıyken, Eşme ilçemiz Alaşehir Adliyesine bağlıydı. Bu da Eşmeli hemşerilerimiz için sıkıntı yaratıyordu. Yaptığımız girişimlerle Eşme Adliyesi de Uşak’a bağlandı. Böylece sıkıntı da sona erdi “dedi.

YIKILACAK STATA YATIRIM

 Kentsel dönüşüm ihalesinin geçen ay yapıldığını ve inşaatların hemen başlayacağın söyleyen Güneş, “Eski tabakhane bölgesindeki Kentsel Dönüşüm Projesi devam ediyor. Üç yılda kentimizin önemli sorunlarını çözdük. Burada yeni bir Uşak kurulacak” dedi.

Güneş, “Spor alanında da Uşak’a büyük yatırımlara yapılıyor. Kalfa Koruluğunda yarı olimpik yüzme havuzu yapımı sürüyor. Bunun yanı sıra ilimiz merkezi ve ilçelerimizde kapalı spor salonları ve stadyum inşaatları yapımı da başladı” bilgisini verdi.

Gazetecilerin, “Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan “Kentpark” projesi ile 1 Eylül Stadının yıkılacağını ve başka yere stat yapılacağını açıklamıştı. Yıkılacak stada niçin 600 bin TL para harcanıp tartan pist yapılıyor?” sorusuna yanıt veren Güneş, “Evet stat yıkılacak. Bulunduğu yerden kaldırılacak. Ama tartan pist orada yeni şekli ile kalacak. Uşak Halkı, burada yürüyüş yapmaya devam edecek” ifadesini kullandı.

YENİDEN ADAYLIK İÇİN NE SÖYLEDİ

Yaklaşık 10 ay sonra yapılacak olan 2015 yılı milletvekilliği seçimlerinde yeniden aday olup olmadığı ile ilgili soruya yanıt veren İsmail Güneş, “Milletimizin ve partimiz yeniden bize görev verirse alırız. Fakat bunları konuşmak için çok erken. Bizim koltuk sevdamız yok. Yapacağımız daha çok iş var. Şu anda mevcut projelerin tamamlanması ve ihtiyaç duyulan noktalara yeni yatırımların yapılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 

Editör: TE Bilişim