AK Parti Uşak İlçe teşkilatlarıyla istişare toplantıları yapan İl Başkanı Basri Yıldırım, partisinin olası bir erken seçime hazır olduğunu belirterek, “Hiçbir siyasi parti Türkiye için sorumluluk almazken, AK Parti olarak hükümet kurma girişimlerimiz, maalesef olumsuz son buldu. Tek gayeleri AK Parti’ye zarar vermek olan muhalefet partileri, ülkemizi erken seçime mecbur bıraktı. Partimiz erken seçime sağduyu ve birliktelikle hazırdır. Erken seçimin ilimiz ve ülkemiz için önemini biliyoruz ve istikrar ortamının yeniden sağlanması noktasında üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

İL BAŞKANI YILDIRIM, TEŞKİLATLARLA BULUŞTU

AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, ilçe teşkilatlarıyla istişare toplantıları kapsamında, Sivaslı, Eşme, Ulubey ve Banaz’daki parti mensuplarıyla bir araya geldi. 7 Haziran seçimleri sonrasında parti içi özeleştiri ortamını sağladıklarını belirten Basri Yıldırım, teşkilat mensuplarının görüşlerini dinledi. İlçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerinden yerel ve yaygın bazda yaşadıkları sorunlar hakkında bilgi alan Basri Yıldırım, muhalefet partilerinin uzlaşmadan uzak ve çatışmayı körükleyen tutumunun ülkeye zarar verdiğini söyledi. 2002’den bu yana tek başına iktidar olarak ülke yönetiminde yer alan AK Parti’nin ekonomik ve sosyal istikrarı sağladığını kaydeden Basri Yıldırım, “2001 Türkiye’sini hatırlayanlar bilir, o dönemlerde ülkemiz çok zorlu ve çetin sınavlardan geçti ve 1 gecede 25 yılını kaybetti. Daha önceki dönemlerde de maalesef askeri darbelerle zaman harcayan Türkiye, AK Parti ile yeni bir sayfa açtı. Dolar ve faizler bizimle düştü ve Türk Lirası değer kazandı. İşlerin yolunda gitmesi bazı yabancı devletleri ve içimizdeki bazı mihrakları rahatsız etti. 7 Haziran seçimlerinde, muhalefet partileri bütün stratejilerini AK Parti’yi yıpratmaya yönelik kurdu ve partimiz tek başına iktidar çoğunluğunu elde edemedi. 7 Haziran’dan bu yana yaşanan belirsizlik ortamı, ülkemizi ekonomik ve sosyal bazda istenmeyen bir istikamete sürüklemeye başladı. Üzülerek belirtiyorum ki; bütün muhalefet partileri de işlerin bu hale gelmesine çanak tuttu. Biz her şeye rağmen, hükümetin kurulmasını istedik ve kapısını çaldığımız 3 muhalefet partisinin de iyi niyetli olmadığını gördük” dedi.


MUHALEFET TÜRKİYE’Yİ ERKEN SEÇİME MECBUR BIRAKTI

Özkan Yalım’ın oy birliğiyle zam yaptık dediği karara AK Partili Sabancı tepkili Özkan Yalım’ın oy birliğiyle zam yaptık dediği karara AK Partili Sabancı tepkili

MHP, CHP ve HDP’nin koalisyon görüşmeleri sırasında takındığı tutumun ülke menfaatleriyle bağdaşmadığını dile getiren Basri Yıldırım, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun iyi niyetinin suiistimal edildiğini kaydetti. Başbakan  Davutoğlu’nun hiçbir şart koşmadan, yasal çerçeveler içinde muhalefete gittiğini dile getiren Basri Yıldırım, şöyle söyledi: “Hiçbir siyasi parti Türkiye için sorumluluk almazken, AK Parti olarak hükümet kurma girişimlerimiz maalesef olumsuz son buldu. Tek gayeleri AK Parti’ye zarar vermek olan muhalefet partileri, ülkemizi erken seçime mecbur bıraktı. Sırtını Kandil’e dayadığını söyleyenler, hiçbir şekilde koalisyona girmeyeceğini ilk günden deklare edip sözüm ona milliyetçilik yapanlar ve olmayacak koşulları öne sürerek görüşmelerin sonunda mağduru oynamaya çalışanları net bir şekilde gördük. Muhalefet partileri, AK Parti’yi yıpratmak için sergiledikleri bu tutum ve davranışlarla ülkemize zarar verdi. Şu anda ülkemiz yeni bir seçime daha gidiyor. Partimiz erken seçime sağduyu ve birliktelikle hazırdır. Erken seçimin ilimiz ve ülkemiz için önemini biliyoruz ve istikrar ortamının yeniden sağlanması noktasında üzerimize düşeni yapacağız” dedi. Öte yandan AK Parti İl Başkanı Basri Yıldırım, parti mensuplarının ilçeler bazında yaşadığı sorunlarla ilgili de bilgi aldı. 


Editör: TE Bilişim