Ağır milliyetçi Özkan Yalım, Kanadalılara ait altın madeni için tek kelime etmedi Ağır milliyetçi Özkan Yalım, Kanadalılara ait altın madeni için tek kelime etmedi
İYİ Parti Uşak Belediye Başkan adayı Muhammet Gür, gazetecilere partisinin projeleri hakkında bilgi verdi. CHP’yle ittifak olacağına dair iddialara yanıt veren Gür, “İttifak yapma olasılığı bizim için ortadan kalktı ve benim şahsi düşüncem ittifakların çok fazla etkili olduğu değildir” dedi.
İYİ Parti Uşak Belediye Başkan adayı Muhammet Gür, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler öncesinde, gazetecilerle buluştu ve kentle ilgili projeleri hakkında bilgi verdi. İYİ Parti Uşak İl Başkanı Naci Yıldırım ve parti yöneticilerinin de katıldığı programda bir açıklama yapan Muhammet Gür, göreve geldiğinde, Uşak Belediyesi’ni şeffaf bir anlayışla yöneteceğini belirterek, her hangi bir siyasi partiyle veya adayla ittifak içinde olmadıklarını ifade etti.  
         Uşak’ın termal turizmde parlayan yıldız olması gerektiğini dile getiren Muhammet Gür, “Uşak’ın Kayaağıl köyünde ciddi bir termal potansiyel var ve bunun değerlendirilmesi için ilerleyen günlerde bazı çalışmalarımız olacak. Uşak’ta yapacağımız yatırımlarla termali güçlendireceğiz ve havaalanımızın daha etkin kullanımıyla, turizm potansiyelini artıracağız. İlimiz, tıpkı Afyonkarahisar gibi termalde parlayan yıldız haline gelecek. Bunu yapacak gücümüz ve kaynağımız var diye düşünüyorum” dedi.



         Uşak’ta sporun gelişmesi için bir dizi çalışmaya imza atacağını kaydeden Muhammet Gür, belediyenin sponsorluk şeklinde kulüplere katkı sağlayacağını ifade etti. Muhammet Gür, “Basketbol takımımız biraz daha yatırım yapılsa, ligde kalacak ve bugün profesyonel bazda ilimiz temsil edilecekti. Şu anda futbol belli bir seviyeye geldi ve bu kolay bir iş değil. Fakat ben sporun ve siyasetin bir birinden ayrılması gerektiğini düşünüyorum. Sporu asla ve asla siyasete malzeme etmeyeceğim. Belediye olarak takımlarımızın yanında olacağız ve dışarıdan kurulacak yönetimleri destekleyerek takımlarımızı bir ruh içinde ayakta tutacağız” dedi.
         Uşak Belediyesi’nin şeffaflık ilkesiyle yöneteceğini belirten Muhammet Gür, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularına yanıt verdi. CHP ile ittifak iddialarına yanıt veren Gür, “Şimdi CHP ile bir ittifak yok. Şu anda CHP, İYİ Parti ve AK Parti’nin adayları açıklandı. MHP açıklanmadı ve AK Parti ile aralarında her hangi bir ittifak var mı yok mu bilmiyorum. Onların yetkili kurumları buna karar verir. İttifak yapma olasılığı bizim için ortadan kalktı ve benim şahsi düşüncem ittifakların çok fazla etkili olduğu değildir. Eski bir MHP’li olarak MHP tabanından oy alma noktasında, toplumsal bir duyarlılık olduğunu görüyorum. Ben sadece MHP’den değil, AK Parti, CHP ve diğer partilerin seçmenlerinden de oy alacağıma inanıyorum” dedi.
 
Editör: TE Bilişim