Uşak'ta bir bardak suda kıyameti koparan mevzuyu soruşturduk! Hiçbiri gerçekçi değil! Uşak'ta bir bardak suda kıyameti koparan mevzuyu soruşturduk! Hiçbiri gerçekçi değil!
 CHP’de muhalefet hareketini başlatan Yalova Milletvekili Muharrem ince; 4 Haziran’da İstanbul Bostancı’da gerçekleştireceği etkinlik öncesi Çanakkale’den sonra,  Uşak’ta partililerle buluştu.  CHP Uşak İl Binasında basın toplantısı düzenleyen CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce,  CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve Uşak Milletvekili Özkan Yalım ile düzenlediği basın toplantısında, her zamanki üslubu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ı ve AK Parti Hükümetlerini eleştirdi. İnce, bu kez dokunulmazlıklar konusundaki tutumu nedeniyle kendi partisi CHP’yi de eleştirerek, dokunulmazlık oylamasında, “Hayır” oyu verdiğini açıkladı.

‘İSTANBUL’DA FATİHTEN ÇOK ERDOĞAN POSTERLERİ VAR’

Çocukluğundan 52 yaşına kadar CHP’nin iktidarından başka bir şey düşünmediğini belirterek sözlerine başlayan İnce, “Bizim tek derdimiz, CHP’yi iktidar yapmak. Daha doğrusu,  Atatürk’ün ilke ve felsefelerini iktidar etmek. Ancak, AKP’nin ve en tepede oturan ve lise diploması bile tartışmalı adamın derdi başka. İstanbul’un Fetih’ini kutluyorlar. İstanbul da Fatih’ten çok Recep Tayip Erdoğan’ın posterleri asılmış. İstanbul’u sanki sen fethettin? Sen, İstanbul’a atla girebilir misin? Bir kere ata bindin, ondan da düştün. Fatih karadan gemileri yürüttü.  Senin oğlan gemileri yürüttü. Fatih de bizim, Atatürk de. Seyit Onbaşı da bizim Ulubatlı Hasan da. Bunların derdi İstanbul’un fethini kutlamak değil, reklam yapmak. Kilis’e bombalar düşüyor. Yas tutmak yerine Genelkurmay Başkanı düğüne şahitlik yapmaya koşuyor. 23 Nisan’a TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “Laiklik Anayasadan çıkarılmalı” dedi. T.C. savcılarının kılı bile kıpırdamadı. Ta ki 4 Mayıs’a kadar. O tarihte ben ve buradaki Milletvekili arkadaşlarım Kahraman hakkında suç duyurusunda bulunana kadar. Bana, “Parti yönetiminde izin aldın mı?” diye soruyorlar.  Atatürk ve Cumhuriyet için kimseden izin almak konumunda değilim” dedi.

‘DOKUNULMAZLIKLARA “HAYIR” OYU VERDİM’

Ben, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgili yasaya hayır oyu verdim. Çünkü bağlayıcı grup kararı yoktu. Bir de Bu dokunulmazlıkların kaldırılması istenen 600 dosyanın arasında 4 bakanın dosyası yok. Recep Tayip Erdoğan’ın dosyası yok. Kim var? Ben varım, CHP’li milletvekilleri var. Benim suçum ne? Trafiği aksatmışım. Savcı fezleke hazırlıyor hakkımda, “Hükümeti yıpratmak istiyor” diyor. Hayır efendim, ben hükümeti yıpratmak istemiyorum. Yıkmak istiyorum. İkincisi, Silivri duruşmalarda savcı ve hâkimler; “Bir gün bu sıralarda sizi de yargılayacaklar” demişim. Ne oldu? O savcılar kaçtı ve yargılamaları. Buradan CHP ve MHP’yi de muhalefet olarak eleştiriyorum. “Biz, HDP ile bu yasaya hayır dersek teröristlerle birlikte hareket etmiş gibi görünürüz”  başladı. Bana madalya vereceklerine fezleke hazırlıyorlar.mantığı çok yanlış. AKP, terörle mücadele yasasında yaptığı değişikliklerle APo’ya “sayın” denmesini suç olmaktan çıkardı. PKK flamalarının miting alanlarında taşınmasını suç olmaktan çıkardı. HDP’li vekillerin yargılanacağı bir suç yok. Terörist cenazesine gitmekle suçlanıyorlarsa, küçük bir yasa değişikliğini meclise sunsunlar, hemen halolsun.” İnce ve beraberindekiler daha sonra Işık çakır Sultan Cem Evi’ne geçtiler. Buradan da akşam saatlerinde Sivaslı Çilek Festivali’ne katıldılar.

 

Editör: TE Bilişim