CHP’li Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Uşak’ta vatandaşla buluştu. Burada kürsüye benzin bidonu ve bebek beziyle halkın karşısına çıkan Muharrem İnce, KDV’ye yönelik eleştiriler yaptı. Muharrem İnce, Uşak’ta şu açıklamalarda bulundu: 

ÇOCUK SAYISINA DEĞİL, BEBEK BEZİNE KARIŞIRIM
Cumhurbaşkanı olduğunda KDV’ye yönelik adımlar atacağını belirten Muharrem İnce, “Seçilmem durumunda çocuk sayısına karışmam ama bebek bezinin fiyatlarına karışırım. Çocuk bezinde devlet yüzde 18 katma değer vergisi alıyor. Çocuk donundan KDV alan bir devletten adam olmaz. Benim görevim KDV’yi indirmek ve bebek mamasında da yüzde 18 katma değer vergisi var. Çocuğun mamasından yüzde 18 KDV alan devletten adam olmaz. Çocuğu süt içereceğim yüzde 8 KDV’si var. Yüzde 8 katma değer vergisi alan devletten adam olmaz” dedi. 
İlk işinin ekonomi olduğunu dile getiren Muharrem İnce, “Öncelikle merkez bankası bağımsız olacak. Merkez Bankası Başkanını CHP Genel Merkezine çağırmayacağım. Her 3 ayda bir gün Cumhurbaşkanlığında toplantı yapacağız.  Kısa bir süre önce bir medya kuruluşu el değiştirdi. Para Ziraat Bankası'ndan temin edildi. Ziraat Bankası, 1 milyar dolar kredi sağladı. Ziraat Bankası'nın işi medya mı? Bu parayı 1000 fabrikaya verse 4.5 milyon lira verirdi. Çiftçiye verseydi, 45 bin lira olmak üzere 100 bin çiftçiye para vermiş olurdu. Be insafsız, be vicdansız, 100 bin çiftçiye 45 bin lira vereceğine bir kişiya bir milyar lira vermeye utanmadın mı?” diye konuştu. 


 

Uşak'ta bir bardak suda kıyameti koparan mevzuyu soruşturduk! Hiçbiri gerçekçi değil! Uşak'ta bir bardak suda kıyameti koparan mevzuyu soruşturduk! Hiçbiri gerçekçi değil!
Editör: TE Bilişim