Özkan Yalım’ın oy birliğiyle zam yaptık dediği karara AK Partili Sabancı tepkili Özkan Yalım’ın oy birliğiyle zam yaptık dediği karara AK Partili Sabancı tepkili
Uşak ve Kütahya’nın ortak değeri Murat Dağı’nın yok olmaması için CHP Gediz İlçe Başkanlığı bir imza kampanyası başlatıyor.  Murat Dağı’nın bölgedeki su kaynakları açısından ve ekolojik yaşamın devamlılığı noktasında hayati bir öneme sahip olduğunu ifade eden CHP Gediz İlçe Başkanı Ferhan Uysal, Gediz Belediye Meclisi’ne verdikleri ve Murat Dağı’ndaki durumu analiz etmeyi baz alan önerilerin, AK Parti ve MHP Grupları tarafından reddedildiğini kaydetti.
Kütahya Belediyesi’nin davaya müdahil olmasında Alim Işık’ın etkili olduğunu ifade eden Ferhan Uysal, “CHP’nin önerisine Kütahya’da sayın Alim Işık sıcak baktı ve davaya müdahil olarak, sürece destek verdi. Fakat Gediz’de farklı bir durum var. AK Parti Grubu, madene sessiz kalıyor ve bir yandan da bunun hayata geçmesini istiyor. Daha önce Gediz Belediye Meclisi’ne bu konuda önergeler verdik ve hepsi AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. Murat Dağı’nda altın madeni için 8 Mayıs’ta bir ÇED raporu verildi ve Uşak’ı ve Kütahya’yı olumsuz etkileyecek. Murat Dağı’ndaki yaşamın bitmesi demek, Kütahya, Uşak, Eskişehir ve Sakarya’ya kadar uzanan geniş bir alandaki ekolojik hayatın yok olması manasına geliyor. Su hayattır ve Murat Dağı’nın suyu olmadan, bu bölgede hayat biter” dedi.
Murat Dağı’na kurulması planlanan ve 8 Mayıs’ta olumlu ÇED raporu verilen projeye karşı dava açtığını anlatan Uysal, “Hem bireysel, hem de parti adına davamızı açtık. Şu anda İstanbul seçimlerini bekliyoruz. Önümüzdeki hafta içinde bir imza kampanyası başlatacağız. Büyük bir miting yapalım diye uğraşacağız. En hassas konumuz budur. Murat Dağı, belli başlı siyasi partilerin değil, tüm halkın davasıdır ve bu konuda herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir” diye konuştu.
CHP’li Musa Arık da, konuyla ilgili görüşlerini şöyle ifade etti: “Altın madenine tamamen karşıyız. Altın madenine kurulacak yere yakın oturuyoruz. Bütün ilçe olarak halkımıza her türlü bilgiyi veriyoruz. Basın açıklamaları yapılacak. Murat Dağı’nı koruyalım diye sayfamız var. Yarın öbür gün altın madeni çalıştığında ve hasta olduklarında herkes ne olacağını görecek.  Cebrail köyü var ve burada antimon madeni var. Orada inekler dahi ölmeye başladı. Madenin yöneticileri iktidara yakın isimler”.
Editör: TE Bilişim