UŞAK PORT // Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Birileri, araya fitne sokarak belediyeye yönelik olumsuz bir algı operasyonu oluşturmaya çalışıyor. Geçen yıl maddi zorluklar, planlama ve projelerle geçti. 2 katlı bir evi dahi en az 6 ay 1 yılda yaparsınız. Bütün mahalleleri ziyaret ettik ve sorunları dinledik. Elimizde sihirli değnek yok. Her şeyi planlı ve programlı bir çalışmayla ortaya koyacağız” dedi.

ESERLERİMİZ BİR BİR ORTAYA ÇIKIYOR

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Gazetecilerin “Uşak Belediyesi’nin başarısız olduğuna dair söylentiler var, ne söyleyeceksiniz?” sorusuna yanıt veren Nurullah Cahan, “Göreve geldikten sonra 1 yıl boyunca ekipman hazırlama ve projelendirme çalışmalarına ağırlık verdik. Yollarımızdan yoğun şikayet alıyoruz ve halkımız bu konuda haklı. 30 Mart 2014 günü seçim oldu ve biz işbaşına geçtiğimizde 1 tane asfalt makinesi vardı. Eldeki tek makine de sürekli bozuluyordu. Uşak gibi büyüyen bir kentte yol çalışmaları için ekipmanı sağladık. Şu anda yoğun bir tempo yol çalışmalarımız sürüyor. Yıllardır gerçekleştirilmeyen kentsel dönüşümü yapmak için yoğun mücadele ettik ve şu anda binalar yükseliyor. Türkiye’de sadece Uşak’ta sanayi için kullanılan alan konut ve ticari işletmelere dönüştürülüyor. Kemalöz Mahallesi’ne yeni pazaryeri yapıyoruz ve 2 ay içinde bitiyor. Mahalle konaklarımızın ilkini Karaağaç Mahallesi’ne inşa ediyoruz ve yıl sonuna yetişecek. Kent park için okulları taşımaya başlardık ve 1 yıl boyunca boşalması için mücadele ettiğimiz adliye binasını yıkacağız. Beton santralini kurduk, halk ekmek üretimini artırdık ve daha çok noktada satışına başladık. Bunun yanında sosyal bazlı çalışmalara önem veriyoruz ve bize gelen talepleri makul ölçülerde yerine getiriyoruz. Bu saydığım bütün çalışmalar somut ve nettir. Önümüzdeki günlerde eserlerimizin yansımaları daha açık bir şekilde ortaya çıkacak” dedi.

Muhammet Gür: Gençlerin en büyük sorunu işsizlik, termal turizmle iş alanları açacağız Muhammet Gür: Gençlerin en büyük sorunu işsizlik, termal turizmle iş alanları açacağız

BİRİLERİ DEDİKODU VE İFTİRA İLE ALGI OPERASYONU OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYOR

“SSK evleriyle ilgili iptal kararı, daha önce verilen iptal kararı için gerekçeli karar. Yok hükmünde bir karar ve biz bununla ilgili gerekli belediye meclisi kararını aldık” diyen Nurullah Cahan, şöyle devam etti: “Biz belediye olarak elimizi çektiğimizde 105 evler gibi otoparksız apartman yığınları ortaya çıkar. Halkımız ve esnafımız hep birlikte güzel bir çalışma ortaya koymak istiyoruz. Şahsi hırslar veya siyasi sebepler bu çalışmaya engel teşkil etmek istiyor. Biz inşaatı UTAŞ yapacak diye bir ifade kullanmadık. Öncelikle halkla mutabakat sağlamak için blok blok her apartmana gittik ve vatandaşa durumu anlattık. Zorla kimsenin mülkünü yıkma gibi bir derdimiz yok. Dedikodu mekanizması hızla çalıştırılıyor ve ortaya bir proje koymamışken ilginç söylentiler ortaya atıldı. İnsanlara atılan iftiralar maalesef çok yaygın. Küçük düşürmek için akla hayale gelmeyecek suçlamalarda bulunanlar oluyor. Belediyeye yönelik bir algı operasyonu oluşturulmaya çalışılıyor, fakat bizim verilmeyecek bir hesabımız yok. Fitnecilere fırsat vermemek ve Uşak adına ortaya bir değer konacaksa hep birlikte olmak gerek. “

NURULLAH CAHAN: HAKKIMDA AÇILAN HER HANGİ BİR SORUŞTURMA YOK

Bir gazetecinin “Hakkınızda açılan her hangi bir soruşturma var mı?” sorusuna yanıt veren Nurullah Cahan, “Hakkımızda her hangi soruşturma veya açılmış dava yoktur. Festiva’yla ilgili karar daha önceki belediye yönetimi tarafından yapılmış bir işlem. Minibüsler için çıkan kartlı sistemi bizden önceki belediye getirdi ve biz esnafla bir araya gelerek sistemi halkın istediği şekle getirdik. Ortaya atılanların hepsi çamur at izi kalsın mantığı ile söylenen sözlerdir” ifadesini kullandı. 

Editör: TE Bilişim