Özkan Yalım’ın oy birliğiyle zam yaptık dediği karara AK Partili Sabancı tepkili Özkan Yalım’ın oy birliğiyle zam yaptık dediği karara AK Partili Sabancı tepkili
AK Parti'nin son dönemlerde başlattığı belediye başkanlarının istifasına yönelik yeni haberler gündeme geldi. Kanal D haberin 7 belediye başkanının daha istifasının alınacağına dair haberi bazı internet haber sitelerinde yer buldu. Haberde Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel ve bazı belediye başkanlarının istifasının alınacağını öne sürüldü. 

Haberin ardından Menderes Türel’in Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ekdağ'ın Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Murtaza Tamyürek’in söz konusu bilgiyi yaydığı gerekçesiyle görevden alındığı ifade edildi. Türel ve diğer belediye başkanlarıyla ilgili AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, bir açıklama yaptı. Ünal, “Şu an itibarıyla biz daha çok kongrelerimize odaklanmış durumdayız. Dolayısıyla yerel yönetimlerle ilgili değerlendirmelerimiz şu an itibarıyla tamamlandı ama bundan sonra yeni değerlendirmeler olmayacağı anlamına gelmiyor” dedi. 

SELVİ: İSTİFALAR BUZDOLABINA KALDIRILDI
AK Parti kulislerinden sık sık haberler paylaşan Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi de bugünkü yazısında, istifa sürecinin buzdolabına kaldırıldığını söyledi. Selvi, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla 6 belediye başkanı istifa etti. AK Parti, belediye başkanlarının istifa konusunu soğutma çabasında. O nedenle yeni istifalar olacak mı sorusuna tepki gösteriyorlar. Sanıyorum istifalar konusu bir süreliğine, “buzdolabına” kaldırılacak” ifadesini kullandı.

Selvi, 2019 sonrası için de, “İstifa eden belediye başkanlarıyla ilgili olarak teşkilatla yapılan toplantılarda yeni bir soru ortaya çıktı. “İstifa eden belediye başkanları birkaç dönem başkanlık yapmış, yıpranmaya başlamış isimlerdi. O nedenle istifalarını izah etmekte zorlanmıyoruz. Ancak 2019’dan sonra seçilen başkanlar arasında bir süre sonra istifası istenen olacak mı?” yönündeki sorular üzerine Erdoğan’ın not almakla yetindiği söyleniyor. Bu ne anlama geliyorsa...” dedi. 
Editör: TE Bilişim