AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle yaptığı suç duyurusunu eleştiren CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba’ya cevap verdi. CHP Uşak İl Başkanı Ali Karoba’nın eleştiri ve hakaret arasındaki farkı ayırt edemediğini savunan AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş, “Türkiye’de ilk defa halk oyu ile Cumhurbaşkanı olan ve milletin gönlünde taht kuran Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan hakaret kimsenin yanına kar kalamaz. Garabet bir zihniyetin temsilcisi olan ve kendi partililerince dahi sevilmeyen Kılıçdaroğlu’nun siyasi nezaketten uzak ve hakaret seviyesindeki sözlerine sessiz kalmadık ve bundan sonra da kalmayacağız” dedi.

Uşak İl Genel Meclisi Başkanı CHP’li Kadir Uslu oldu Uşak İl Genel Meclisi Başkanı CHP’li Kadir Uslu oldu

CHP’nin bugüne kadar sadece Atatürk’ün arkasına sığınarak siyaset yaptığını ifade eden Servet Kuş, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugün sağ olsaydı, böyle bir CHP’yi kabul etmezdi veya hepinizi kovardı. Bugüne kadar ülkemizde meydana gelen bütün darbelerin perde arkasında sizler varsınız. Açlık, karaborsa, sefalet ve vesayetle yönetilen bütün dönemler size ait. Bu gerçekleri milletimiz çok iyi bildiği için sizi asla ve asla iktidara getirmiyor. Çünkü halkımız, halkçılığın sözde değil özde olduğunu çok iyi biliyor” diye konuştu.

“Sizin Genel Başkanınızın hakaretler savurarak itibarsızlaştırmaya çalıştığı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, milletin teveccühünü yaptığı çalışmalar ve hizmetlerle kazanmıştır” diyen Servet Kuş, şöyle devam etti: “AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olduğu dönemde, Türkiye’nin borucunu bitiren ve ülkemizi IMF belasından kurtaran, herkese konut alma hakkını sağlayan, milli gelir düzeyini Cumhuriyet tarihinin en üst düzeylerine çıkaran, sadece kendi ülkesindeki değil dünyadaki bütün mazlumlara sahip çıkan ve halkın teveccühü ile Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a dil uzatmak kimsenin haddi değildir. Sayın CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, milli iradeye saygı duyuyorsa, bu sözleri iyi dinlemeli ve idrak etmelidir.”

Öte yandan CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, dün yaptığı basın açıklamasında, AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş hakkında, "D
emokrasi rejimi, yönetenlerin hesap verdiği, yönetmeye aday olanların ve yönetilenlerin de gerektiğinde hesap sorabildiği bir rejimdir. Pek tabii ki ana muhalefet partisi liderinin eleştiri hakkını kullanması da son derece olağandır. Ancak sayın Genel Başkanımızın önce partimizin kurultayında, ardından da grup toplantısında anayasa maddelerini referans göstererek cumhurbaşkanının tarafsızlığıyla ilgili sarf ettiği sözler AKP yöneticilerini rahatsız etmiş olacak ki genel merkezin emriyle böyle bir girişimde bulunmuşlar" ifadelerini kullanmıştı. 

Editör: TE Bilişim