Özkan Yalım'dan zam açıklaması: Yaptım ama bir sorun bakalım niye yaptım! Özkan Yalım'dan zam açıklaması: Yaptım ama bir sorun bakalım niye yaptım!
USAKPORT.COM / İHA// Kentte geçtiğimiz haftadan beri tartışma konusu olan sigorta pazarı, Uşak Belediye Meclisi’nde de gündeme geldi. Uşak Belediye Meclisi CHP grubu, tadilat çalışması yapıldığı gerekçesiyle hizmete kapatılan sigorta pazarı hakkında soru önergesi verdi. CHP Grup Başkanvekili Mehmet Karakoç tarafından sunulan önergede şu ifadelere yer verildi: “Sigorta pazarı olarak bilinen semt pazarında yapılan çalışma nedir, neden ihtiyaç duyulmuştur? Bu çalışma ne zaman başlayıp, ne zaman bitecek? Çalışmalar bittiğinde pazaryeri tekrardan açılacak mı? Burası hakkında planlama var mı, akıbeti ne olacak? Pazaryerindeki çalışma ile ilgili önceden Manavlar Odası’na neden daha önce makul bir açıklama yapılmamıştır? Altyapı çalışması yapılacak ise; neden önce kanal açılıp daha sonra bağlantılarının yapılmasının düşünülmediği, tüm zeminin neden bozulup kazıldığı, mevcut haliyle bırakılıp çalışmaların neden devam ettirmediği sorularına yanıt istiyoruz”. 

HAKAN ULUDAĞ, CHP GRUBUNUN SORULARINA YANIT VERDİ
Önergeye müteakip açıklama yapan Belediye Başkan yardımcısı Hakan Uludağ burada yapılan çalışmanın daha önceden esnaf odalarına bildirildiğini söyledi. Uludağ daha önceden de pazar yerindeki kokudan dolayı şikayetler olduğunu ve yağmur suyu borularının yenilenmesi için böyle bir çalışmaya karar verdiklerini söyledi. İşi Karayolları ile beraber koordineli bir şekilde yapacakları için hızlı başlanması gereken bir çalışma olduğunu dile getiren Uludağ; " Biz bu arkadaşlarımıza Perşembe günü itibariyle oda başkanlarımızın tamamına buradaki çalışmalarımızı bildirdik. Cuma günü oda başkanlarıyla toplandık. Benden yazılı şekilde taahhüt istediler. Oda Birlik Başkanımız Sadettin bey ve Manavlar Odası Başkanımız ,Tuhafiyeciler Odası Başkanımız ile birlikte. Bizde burada alt yapı çalışmalarımız vardır ve en kısa zamanda bitirdikten sonra Sigorta Pazarı aynı şekilde devam edecektir diye bir yazı verdim kendilerine. Dediler ki, "Başkanım burada süre yok". Biz de yaptığımız hangi işi en kısa sürede bitirmedik. Dediler ki süre verin, Ne kadar istiyorsunuz dedik, biz 15 günde bitiririz dedik. Başkanım 1 ay yazın dediler. Biz burayı bir ay içerisinde bitireceğimizi onlara taahhüt ettik. Aynen ifademiz budur. SSK pazar yerindeki alt yapı çalışmalarımız boyunca esnafımızın mağdur olmaması için Kemalöz Mahallesinde bulunan pazar yerindeki alanda pazar kurulacaktır. Buradaki taşımalar belediyemiz tarafından yapılacaktır. SSK pazar yeri bitirildikten sonra da burası pazar yeri olarak kullanılmaya devam edecektir diye kendilerine yazılı olarak taahhüt ettik." ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da, CHP’nin sorularına verilen yanıt üzerine, açıklamalarda bulundu. Cahan, “Ben bu nokta da halkımızın provekasyona gelmemesini tavsiye ediyorum. Tahriklere kapılmamasını rica ediyorum. Şov yapmak isteyen arkadaşlara da buradan kendilerine bir şey çıkmayacağını bildiriyorum. Halkımızla birlikte o bölgemizi diğer bölgelerimiz gibi yaşanabilir bir hale getireceğiz. Özellikle CHP grubundaki arkadaşlarımıza böyle bir soru önergesi verdikleri için teşekkür ediyorum. Böylece bilgilendirme fırsatını bize verdiler. Dolayısıyla kamuoyunun da nitelikli bilgilendirilmesine neden oldular” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim