İYİ Parti Uşak İl Başkanı Şener Toköz, partisi için “Teröre selam yolluyor” eleştirisinde bulunan AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul’a yanıt verdi. İYİ Parti’nin Uşak’ta birinci parti olduğunu ve bu söylemlerin karalama amacıyla ortaya atıldığını belirten Toköz, “Buyurun gelin televizyon programına çıkalım ve size projelerimizi anlatalım, sizi bilgilendirelim” dedi.

Uşak İl Genel Meclisi Başkanı CHP’li Kadir Uslu oldu Uşak İl Genel Meclisi Başkanı CHP’li Kadir Uslu oldu

İYİ Parti Uşak İl Başkanı Şener Toköz, geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısında, kendisini ima ederek, “Terörle iş tutuyorlar” ifadesini kullanan AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul’a yanıt verdi. Daha önce orman yangınlarının yeni rant alanları açılması için bilinçli olarak çıkarılma ihtimalinin bulunduğunu dile getiren İYİ Parti Uşak İl Başkanı Şener Toköz, orman yangınlarının orman vasfındaki arazilerin de turizm amaçlı genişletilmesi yetkisinin Cumhurbaşkanına verildikten sonra çıkmasının manidar olduğunu ifade etti. Toköz, “17 Temmuz 2021 tarihinde Turizm teşvikleri kapsamında 16 maddeden oluşan kanun teklifinde teşviklerin içerisine gizlenen bir maddeye iyi parti şerh düştü o madde nedir?: Cumhurbaşkanını yetkilendiren ilgili kanunun, mevcut sistemin arazlarından biri olduğunun altı çizilmiş ve “teklifin d bendinde, “Turizm Merkezleri” tanımı yapılmakta, ilave olarak orman vasıflı alanlar dahil olmak üzere, Hazine taşınmazları ve tescili mümkün olan Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerde turizm merkezleri ilan etme yetkisi, Cumhurbaşkanı’na bırakılmaktadır. Bu durum, orman alanlarımızın talan edilmesi endişesi yaratmaktadır. Bu yandaşa keyfi uygulamaya açık bir durumdur.  Ne tesadüftür ki 28 Temmuz 2021 de resmî gazetede yayımlandığı ve yürürlüğe girdiği günün hemen ardına orman yangınları başladı” dedi. Toköz, orman yangınlarının söndürülmesinde uçak yetersizliği için de, “Cumhur başkanlığı envanterinde ki! Jumbo jet dahil 13 adet uçak çok değil mi bu uçakların ihtiyaç fazlası satılarak orman yangınlarında kullanılmak üzere uçak ve helikopter alınamaz mı? Orman yangınları bir nevi savaş, tıpkı savaşlarda olduğu gibi hava kuvvetleri olmadan savaş kazanılmaz ve zayiat çok büyük olur” ifadesini kullandı. 


“PKK’YI BİZ KARŞILAMADIK, GEL ARTIK BİTSİN BU HASRET BİZ DEMEDİK”
Açılım sürecini hatırlatan Şener Toköz, “Sayın İl başkanı bilmelidir ki! Bizim geçmişimiz tertemizdir. Biz hiç bir PKK’lı ile sizin Oslo’da görüştüğünüz gibi masaya oturmadık, biz hiç bir zaman bebek katiline sayın demedik, biz hiç bir zaman şehitlerimize kele demedik ve hiç bir zaman PKK’nın zurnacısıyla megri megri şarkıları söylemedik.  2015 haziran seçimlerinde milletimiz size bir ders verdi ve hükümet kuramadınız. Açılım süreci dediğiniz zaman içerisinde bölücü terör örgütüne güç ve zaman kazandırdınız. Türk milleti çok büyük bedel ödedi yüzlerce şehit verdik. Sonra dediniz ki PKK bizi kandırdı. Gelelim FETÖ’ye… Siz Türkiye’nin her ilinde her ilçesinde bu hain yapıyı devletin üst noktalarına getirmediniz mi? sizin hali hazırdaki milletvekillerinizin bile Amerika’ya gidip icazet aldığı terörist FETÖ’yü sizin Genel başkanınız gel artık çok özledik bitsin bu hasret demedi mi? 15 Temmuz dan sonra ne dedi genel başkanınız Ne istediniz de vermedik demedi mi? Yine kandırıldık dediniz. 83 Milyonun yönetimini ve kaderini, 19 yıldır kandırıla kandırıla yanlış yapa yapa tükettiniz” ifadelerini kullandı. 


“UŞAK’TAKİ BÜTÜN ANKETLERDE İYİ PARTİ BİRİNCİ ÇIKIYOR” 
AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul’un paniğe kapıldığını öne süren İYİ Parti Uşak İl Başkanı Şener Toköz, “Gelelim Uşağımıza Uşak'ta bütün anketlerde iyi partinin birinci parti olduğunu gören ak parti il yönetimi paniğe kapılarak karalama kampanyasına başladı. Çamur at izi kalsın mantığı ile bu yola gidiyorlar. Eleştirilerimizi cevaplayamadıkları için karalama yoluna gitmeleri artık işe yaramaz.  Artık Millet tamam dedi ve gidiyorsunuz” dedi. 
Projelerinin olmadığına dair bir algının oluşturulmaya çalışıldığını belirten Toköz, “Projemizin olmadığından bahsetmişsiniz. Biz Milletimize anlatıyoruz. Artagan ile Ekonomiye nasıl katkı sağlayacağımızı anlatıyoruz. İYİ tarım projemizle tarımda nasıl verim alınacağını anlatıyoruz. Kırmızı mazot projemizle çiftçiye en büyük destek olacağını anlatıyoruz. Azot üretimini Türkiye de tekrar başlatacağımızı anlatıyoruz. Devlette devamlılık esas olduğunu anlatıyoruz verilen yardımların devlet yardımı olduğunu, hak ederek aldığı devlet yardımında hiçbir vatandaşımızın hakkının gasp edilmeyeceğini anlatıyoruz.  Bizim iktidarımızda yardımların daha çok yapılacağını anlatıyoruz. 
Merak ettiyseniz sizinle birlikte bir televizyon programında sohbet etmek ister; size de projelerimiz hakkında bilgi vermiş olur siz de bilgilenmiş olursunuz. Biz de size sorular sorarız sorduğumuz sorularda  cevaplar buluruz hem pek keyifli olur” ifadelerini kullandı. 
 

Editör: TE Bilişim