AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Takdiri ilahi AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Takdiri ilahi
USAKPORT.COM/// Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yaman, bir dizi ziyaret ve inceleme için geldiği Uşak’ta, AK Parti İl Teşkilatını da ziyaret etti. 

Bugün sabah saatlerinde ilk olarak Banaz’a gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüeyin Yayman’ı; AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, İl Başkanı Mehmet Çakın, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Bayar, belediye ve teşkilat başkanları karşıladı. 



Banaz Hamamboğazı günü birlik termal tesis projesini inceleyen Kültür ve Turizm Bakanı Hüseyin Yayman, gelinen aşamalar hakkında bilgi aldı, bölgedeki 16 turizm tesis alanının hangi şekillerde değerlendirileceğini istişare etti ve sonrasında Uşak’a geldi. 

    Uşak Belediyesi’ni ziyaret eden ve burada Belediye Başkan Vekili Zeki Ercel tarafından karşılanan Bakan Yardımcısı Yayman, burada kent hakkında bir brifing aldı ve AK Parti Uşak İl binasına geçti. 



    AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın ve partililer tarafından karşılanan Bakan Yardımcısı Yayman, kentteki çalışmaları yakından takip ettiğini, doğal ve kültürel yapıyı bozacak hiçbir yapılaşmaya ve tesise izin vermeyeceklerini dile getirdi. 



    Uşak’ın Ulubey kanyonlarının tabiat parkı olarak değerlendirileceğini kaydeden Bakan Yardımcısı Yayman, “Uşak, Anadolu’nun en gözde kentlerinden biri. Halısı, ciridi, kanyonu, tarihi köprüleri, yemekleri ve içinde barındırdığı potansiyelle bakanlığımız açısından büyük bir öneme sahip. Burada önemli antik kentlerimiz var ve tarihi potansiyelin gün yüzüne çıkması ile turizmin şu andaki halinden daha ilerilere gideceğini düşünüyoruz. Bugün Banaz’da bir dizi istişaremiz oldu ve burada kurulan günü birlik Hamamboğazı termal tesislerini inceledik. Banaz’ın İzmir ve Ankara arasındaki geçiş güzergahında yer alması nedeniyle yoğun bir ziyaretçi çekeceğini öngörüyoruz” dedi. 


    Ulubey kanyonları hakkında konuşan Bakan Yardımcısı Yayman, şöyle konuştu: “Uşak’ın tarihi 4 bin yıllık ve burada dünyanın ikinci büyük kanyonu var. Kanyonlara ilginin artması ortaya konan cam  teras projesiyle büyük ölçüde sağlandı. Şu anda bölgeye tabiat parkı yaparak, ekolojik turizmin bölgede yaygınlaşmasının önünü açacağız”.

    Gazetecilerin sorularına yanıt veren Bakan Yardımcısı Yayman, Murat dağına yapılması gündemde olan altın madeni projesi hakkında, “Burada su kaynaklarına zarar verecek veya doğayı tahrip edecek bir yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz” dedi. Bakan Yardımcısı Yayman’a günün hatırası için hediye verildi ve toplu fotoğraf çekildi. 
 
Editör: TE Bilişim