AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Takdiri ilahi AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Takdiri ilahi

Uşak Üniversitesi ÜNİAK Başkanı Ferit Delikan, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı'nın hırsız iftirası attığı Fahreddin Paşa için bir açıklama yaptı. Fahreddin Paşa'nın Türk askeri ve siyasi tarihi açısından önemli bir isim olduğunu dile getiren Ferit Delikan, "BAE’nin Dışişleri Bakanı Zayed’in hırsızlık iftirası attığı Fahreddin Paşa ile birlikte Medine Müdafaası yeniden gündeme gelmiştir. Fahreddin Paşa, 2 yIl 7 ay boyunca Medine’yi İngilizlere karşı savundu. Başarısıyla, ‘Medine Müdafii’, ‘Türk Kaplanı’, ‘Çöl Kaplanı’ ve ‘Medine Kahramanı’ lakaplarıyla anılmaya başlayan Fahreddin Paşa, Türk tarihinin en büyük komutanlarındandı!   Fahreddin Paşa İngilizlere karşı Medine’yi cesurca savundu!  Osmanlı’nın bölgede güç kaybetmesi, Şerif Hüseyin’in İngilizlerle iş birliği yaparak isyan başlatması İstanbul Hükümeti için zor günlerin yaşanmasına neden oluyordu. 1.Dünya savaşı oldukça çetin geçerken, 14 cephede çarpışan Osmanlı ordusu ise oldukça yorgun düşmüştü.  Bu zor şartlar altında Fahreddin Paşayı çok zor bir görev bekliyordu: Mekke ve Medine’yi savunmak!  Buradaki görevinden önce Musul’da tehcire tabi tutulan Ermenilerin yerleştirilmesiyle ilgilendi, aynı zamanda Urfa, Zeytun, Musadağı ve Haçin’de ki Ermeni isyanlarını bastırdı" dedi. 

"İngilizlerin desteğinde isyana girişen Şerif Hüseyin ordusuna karşı, kısıtlı imkanlara rağmen Medine’yi savundu!  Bizde Uşak Ak Parti Gençlik Kolları Üniak Birimi olarak diyoruz ki" ifadelerini kullanan Ferit Delikan, şöyle devam etti : "Ey BAE’nin Dışişleri Bakanı Zayed, senin ceddin neredeydi? İslam tarihinin şerefli komutanı Fahreddin Paşa 2 yıl 7 ay boyunca, İngilizlere karşı Medine’yi, haremimizi savundu!  Ayrıca Fahreddin Paşa Kurtuluş Savaşında ise Fransızlara karşı cephe almıştır. Milleti için cepheden cephelere koşan, ülkesi, dini için savaşan bu muhterem paşamıza iftira atanlara karşı sessiz kalacağımızı düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz demektir!  Yiyeceklerinin bitmesine rağmen çekirgeye yiyerek direnmeye çalışan Çöl Kaplanı Fahreddin Paşayı, gençler olarak unutmamız asla mümkün değildir ve mümkün de olmayacaktır Allah’ın izniyle!  Koşacağız, durmadan, risk alarak koşacağız ki bu denli iftira atanlara karşı hadlerini bildireceğiz. Mekke Allah’ın haremidir, Medine Resulullah’ın haremidir." 
Delikan, sözlerini şöyle tamamladı: "Fahreddin Paşa’nın yeminini sizlere okumak istiyorum; "Ey insanlar! Malumunuz olsun ki, yiğit ve kahraman askerlerim; bütün İslam’ın sırtını dayadığı yer, manevi gücün desteği, hilafetin gözbebeği olan Medine’yi son kurşununa, son damla kanına, son nefesine kadar muhafazaya ve müdafaaya memurdur.   Buna Müslüman’ca, askerce azmetmiştir. Bu asker, Medine’nin enkazı ve nihayet ravza-i mutahhara’nın yeşil türbesi altında, kan ve ateşten dokunmuş bir kefenle gömülmedikçe, Medine-i münevvere kalesinin burçlarından ve nihayet mescid-i saadet minareleriyle yeşil kubbesinin al sancağı alınmayacaktır! Allah-u teala bizimle beraberdir!  Şefaatçimiz o’nun rasulü, peygamber efendimizdir!  Ey bütün tarihi eşsiz kahramanlar; şan ve şerefle dolu osmanlı ordusunun yiğit zabitleri! Ey her cenkte cihanı tir tir titretmiş, asla kimseye boyun eğmeyerek daima namus ve din borcunu kanıyla ödemiş yiğit Mehmetçiklerim, kardeşlerim, evlatlarım!  Gelin hep beraber allah’ın ve işte huzurunda huşu ve aşk içinde gözyaşları döktüğümüz peygamber’in karşısında aynı yemini tekrar edelim ve diyelim ki; ya resulallah, biz sen’i bırakmayız! "


 
Editör: TE Bilişim