TÜGVA’dan Yalım’a yanıt: Uşaklı gençlere düşmanca yaklaşıp sizin yanınızda saf tutanlar var! TÜGVA’dan Yalım’a yanıt: Uşaklı gençlere düşmanca yaklaşıp sizin yanınızda saf tutanlar var!
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan adlı devrimcilerin bundan 39 yıl önce 6 Mayıs 1972 yılında idam edilmelerinin yıl dönümü nedeniyle ADD Uşak Şubesi bir basın açıklaması yaptı. ADD Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Şahan, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının devrimciliğinin Atatürk’ün “Tam Bağımsız Türkiye” anlayışından farklı olmadığını savundu. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan adlı devrimcilerin 6 Mayıs 1972 tarihinde asılarak idam edilmelerinin üzerinden tam 39 yıl geçti. Tüm yurtta olduğu gibi Uşak’ta da darağacında can veren üç fidan anıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Uşak Şube binasında düzenlenen basın toplantısında, ADD Uşak Şube Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Şahan, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının devrimcilik anlayışının Mustafa Kemal Atatürk’ün “Tam Bağımsız Türkiye” felsefesini içeren anlayışından farklı olmadığını söyledi.
“ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ŞUNCU BUNCU DEĞİL ANADOLUCUYDU”
Şahan, “Denizleri yitirişimizin bu gün 43. Yılı. Deniz, 68 kuşağı deyince ilk aklımıza gelen isim. Çünkü 68 kuşağı Denizde ete kemiğe bürünmüştür. Çünkü o toplumun değerleri ile pişmiş ilerici bir cumhuriyet çocuğudur. Evet o devrimciydi fakat onun devrim anlayışı Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolun dışında değildir. Atamızın yol gösterdiği gibi ilerlemeyi bilimi esas almıştır. Çözüm önerilerinde ardıllarının düştüğü hatalara düşmemiştir. Onların çözümleri Çinçi, Rusyacı, değildi, çözüm önerileri bize özgü, Anadolu’ya özgüydü. Tam bağımsızlıkçı ve Mustafa Kemalci Gençliğin sembol ismi Deniz Gezmiş’i ADD Uşak şubesi olarak anmayı görev biliyoruz. Çünkü Deniz Gezmiş Ege de Tütün mitingidir. Hakkari de köprü yapandır. Elazığda köylü, Üniversitede öğrencidir. 1968 de Mustafa Kemal Yürüyüşünün önderidir. Tarih 10 Kasım 1968... Atatürk’ün ölümünden tam 30 yıl sonraydı Başlarında Deniz Gezmiş’in bulunduğu kalabalık bir devrimci gençlik grubu, ellerinde Türk bayrakları yürüyüş yaparak Ankara’ya giriyor. Pankartlarında “Tam Bağımsız Türkiye için Mustafa Kemal Yürüyüşü” yazıyor. 29 Ekimde Atatürk’ün Kurtuluş Savaşını başlattığı Samsun’dan başlatmışlar yürüyüşlerini. Ve Anıtkabir’i ziyaret ediyorlar... Deniz’in başında bulunduğu grup Anıtkabir Şeref Defteri’ne şunları yazıyor: “Amerikan emperyalizmine karşı İkinci Kurtuluş Savaşımızda gerçekten izindeyiz. Milli Kurtuluş Savaşımız yok edilemez. Onu yok etmek için bütün Türk milletini yok etmek gerekir.” Anıları önünde saygıyla eğiliyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim