Muhammet Gür, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mansur Yavaş’la aynı kaderi yaşıyor Muhammet Gür, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mansur Yavaş’la aynı kaderi yaşıyor

Tiritoğlu Parkı’nda yan yana standı bulunan AK Parti Uşak İl Gençlik Kolları üyeleri ve sol gruplar arasında gün içinde tartışma çıktı. Yaşanan gerginlikle ilgili bir basın açıklaması yapan AK Parti Uşak İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Mıllık, partisine saldıran sol görüşlü partinin İmam Hatip okullarının kapanması için imza topladığını belirterek, “Özgürlüğü savunan sol bir parti, İmam Hatip Liseleri’nde özgürce eğitime karşı çıkıyor. Özgürlüklerin engellenmesine karşı AK Parti olarak sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Yaşanan tatsız olaylar üzerine AK Parti Uşak Gençlik Kolları üyeleri ile basın toplantısı düzenleyen AK Parti Gençlik Kolları Uşak İl Başkanı Ahmet Mıllık, “Burada AK Parti yönetimi ve üyeleri olarak değil kökü binlerce yıla dayalı bir ecdadın nesilleri olarak bulunuyoruz. Bizler, gittiği yerlere adalet ve özgürlük, huzur ve güven götüren bir ecdadın, bizler Hak ile batıl, zulüm ile mazlum savaşında Hakk’ın ve haklının mazlumun yanında yer almayı emreden bir davanın neferleriyiz. Bugün burada toplanmamızın nedeni bir takım sol örgütlerin yapmış olduğu terbiyesizlik ve yürüttüğü saldırı politikalarıdır. . Bu bahsettiğimiz yapılanma bir süredir İmam Hatip okullarının kapatılması için imza kampanyası yürütüyor ve yeni neslin inancından, tarihinden uzak bir hayat yaşaması için çabalıyor ve bunun için kampanyalarına devam ediyor” dedi.

“SALDIRGAN ZİHNİYETE EYVALLAHIMIZ OLMAZ”

Büyük bir medeniyet olan ülkemizin, geçmişi ve mevcut yapısıyla kültürel anlamda pek çok inanca, gruba ve zümreye ev sahipliği yapmış ve yapmaya devam edeceğini dile getiren Mıllık şunları söyledi: “Bu bağlamda hiçbir suretle baskıcı ve yok edici bir güç unsuru olmamış,  aksine her zaman barış ve huzur tesisi için mücadele etmiş ve edecektir. Bugün sol bir örgütlenmesinin üyeleri, imza kampanyası adı altında yine bir propaganda yaparak, izinsiz bir şekilde, AK Parti standında bulunan kardeşlerimiz aleyhinde ve dolaylı olarak bütün AK Parti mensuplarına tahrik ve hakaretlerde bulunarak bir eylem yapmıştır. Bizler milletimizin birliği ve bütünlüğü için, kültürü ve bağını teselli edebilmek için, dünyadaki zulümlere dur diyebilmek için çıktığımız bu kutlu yolda, hakaret ve saldırgan bir tutum izlemedik. Önceliğimiz çok seslilik, özgürce konuşmak, düşünmek ve yaşamaktı. Bu yolda yapılan çalışmaların, iyi niyetlerimizin karşısında üretken olamayan, yıkan ve yok etmeyi amaç edinmiş, bir siyasi yapılanma vardır. Fakat bizim artık bu saldırgan zihniyete asla eyvallahımız olmayacaktır.”

“İMAM HATİP OKULLARINI KAPATTIRMAYIZ”

 İmam Hatip Okullarında okuyan gençlerin önünü kapatmak için katsayılar getirildiğini kaydeden Mıllık, “Bu okullarda okuyan kardeşlerimizin başındaki başörtülere el uzatıldı. İnanan ve inancını yaşamak isteyen kardeşlerimiz, Kurtuluş Savaşı’nın ruhu ile yaşayan, o neslin torunları olan kardeşlerimiz bazı yayın kuruluşlarınca her zaman korkulması gereken bir kesim olarak gösterildi. Biz, iktidara geldiğimizde bütün bu zulümlere karşı, baskıcı vesayete karşı ve samimiyetsiz bir yönetime karşı mücadeleyi amaç edindik. Bu yolda çözümler ürettik. Şimdi gelinen noktaya bakıldığında ise; biz bu hedefleri başarmış görünüyoruz. AK Parti’nin yanında bir sol örgüt ona terbiyesizlik yapabilecek kadar yakında bulunabiliyor. Siyasetten korkulan bir çağın ardından şimdi her yerde vatandaşımız siyaset ve inançlarını açıkça belli edebiliyor.  Biz hedeflediğimizi başardık. Demokratik hamleleri, birlik ve beraberlik için gerekli olan tüm çabayı harcadık. Harcamaya da devam ediyoruz. Önemli olan yan yana geldiğinde hakaret değil, sohbet edebilmektir. Küfür değil iltifat edebilmektir. Kimse hiçbir suretle herhangi bir düşünceyi veya görüşü benimsemek zorunda değildir. Fakat asla saygısızlık yapmak haddi de yoktur. Son olarak kazanılan birlik ruhunun, özgürlük ortamının karşısında duracak, baskıcı yaklaşımlara geçit verilmeyecektir. Milletin ruhunu taşıyan bir okulu, milleti temsil eden bir partiyi, insanların saygı duyduğu masum bir eğitim kurumunu kapatmak, hapsetmek, ortadan kaldırmak devri geçti. Bu tip tutuma sahip her kim varsa karşısında devleti ve o devleti var eden milleti bulacaktır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim