Muhammet Gür: Mal varlığımı açıklıyorum, benden her zaman hesap sorun! Muhammet Gür: Mal varlığımı açıklıyorum, benden her zaman hesap sorun!
AK Parti Uşak İl Kadın Kolları Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Zeynep Ceylaner, Hocalı’daki insanlık dışı katliamı unutmadıklarını belirterek, “Üzerinden tam 24 yıl geçmesine rağmen, soydaşlarımızın yaşadığı vahşet hala hafızalarımızda. Bizim için Srebrenistsa’da, Halepçe’de, bugün Hama’da, İdlip’te ve Türkmen dağlarında yaşananlar neyse, Hocalı’da yaşananlar da odur” dedi. 
Parti binasında, Hocalı katliamının 24’üncü yıldönümüyle ilgili yapılan basın açıklamasına AK Parti İl Başkanı Servet Kuş ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Gazetecilere açıklama yapan AK Parti Uşak İl Kadın Kolları Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Zeynep Ceylaner, “Hocalı Katliamı sırasında 10 bin nüfuslu Hocalı’da yaklaşık 3.000 civarı Azeri bulunmaktadır. Ermeniler, 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan gecede: 83 çocuk, 106 kadın ve 70’den fazla yaşlı olmak üzere toplam 613 kişiyi katletmiştir. O kara gecede yaşananlar maalesef yalnızca insanların katledilmesinden ibaret değildi. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde birçoğunun yakılmış ve gözlerinin oyulduğu tespit edilmiştir. Hamile kadınların ve çocukların da bu vahşete maruz kaldığı belirlenmiştir. Hocalı katliamının üzerinden tam 24 yıl geçmiştir. Ermenilerin ve Ermenilere destek olan Sovyetler Birliği’nin yaptıkları insan haklarına ve uluslararası hukuki antlaşmalara; Cenevre Sözleşmesi, İnsan Hakları Beyannamesi, Vatandaş ve Siyasi Haklar Konusunda Uluslararası Sözleşme, Ateşkes Zamanında ve Askeri Çatışmalar Zamanı Kadın ve Çocukların Korunması Beyannamesi’ne karşı olarak işlenmiş bir suçtur” dedi. 


“Bu insanlık suçunun uluslararası arenada yankı bulamaması da ayrıca kınanması gereken bir durumdur. Ancak aynı çevrelerin ülkemizde ve yakın coğrafyamızda yaşanan katliamlara karşı da umursamaz ve ikiyüzlü tutumları bizlere seneler sonrasında da hiçbir şeyin ahlaki ve hukuki manada değişmemiş olduğunu göstermektedir” diyen Ceylaner, şöyle devam etti: “Azerbaycan bizim için sadece devletlerden bir devlet, Azerbaycanlı kardeşlerimiz de milletlerden bir millet değildir. Biz aynı dili konuşan, aynı inanca mensup, ortak bir tarihi geçmişi paylaşan, sözde değil, özde kardeş iki milletiz. Hocalı’ da zulme maruz kalan Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını, Anadolu halkı yüreğinde hissetmiştir ve acısını ilk günkü tazeliğiyle korumaktadır. Bu katliamın failleri gerekli cezayı almadığı sürece de tazeliğini korumaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti bugüne kadar “Bir Ananın İki Oğlu” olarak ilişkilerini sürdürmüştür, bundan sonra da sürdürmeye devam edecektir”. Basın açıklamasının ardından, Hocalı katliamıyla ilgili bilgi ve görüntüleri içeren slayt gazetecilere izlettirildi. 

Editör: TE Bilişim