AK Parti Uşak İl Kadın Kolları’nın 4. Olağan Kongresi’nde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, kadınların yüceltilmiş varlıklar olduğunu belirterek, “Başörtülü kadınlar işe girmek istediğinde, sadece başörtüsüyle temizlik yapacağı söyleniyordu. Kadınlar medyanın bir nesnesi halindeydi. AK Parti iktidara geldiğinde, kadınların problemleri bitti. Kadınlar şimdi parlamentoda 6 başörtülü kadınla temsil ediliyorlar” dedi.  Partisinin 400 milletvekili hedefi bulunduğunu kaydeden Nebati, “Uşak’ta teşkilatı ve kadın kollarının yoğun bir çalışmayla 3-0 olacak” ifadesini kullandı.

Muhammet Gür: Mal varlığımı açıklıyorum, benden her zaman hesap sorun! Muhammet Gür: Mal varlığımı açıklıyorum, benden her zaman hesap sorun!

                AK Parti Uşak İl Kadın Kolları Başkanı İlknur Ertuğrul, tek listeyle gidilen, 4. Olağan Kongre’de yeniden seçildi. Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Merkez İlçe Başkanı Turgay Eser, İl Başkan Yardımcısı Servet Kuş, milletvekili aday adayları ve partililer katıldı. Divan Başkanlığını AK Parti Kadın Kolları MYK Üyesi Mergün Kotil’in yaptığı kongrede kısa bir konuşma yapan Uşak İl Kadın Kolları Başkanı İlknur Ertuğrul, partisinin 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde başarılı olması için yoğun bir efor sarf edeceklerini söyledi. Seçimlere her an hazır olduklarını kaydeden İlknur Ertuğrul, “Partimiz kadın kollarına büyük önem veriyor ve bizler kadın kolları olarak hizmet yolunda canla başla çalışıyoruz. Son 2 seçimde partimiz ciddi bir çıkış yakaladı ve hedefimiz Uşak’tan 3 milletvekili çıkararak, bu başarıyı katlamak” dedi. 

NEBATİ: KADINLAR OLMASA AK PARTİ BAŞARILI OLAMAZDI

Kadınların ailede ve toplumda yerinin ayrı olduğunu dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, Hükümetin kadınlara verdiği önem sayesinde başarılı olduğunu aktardı. “Kızlarımız en zor anımızda yanımızda olurlar, annelerimiz hastaysak sabaha kadar başımızda dururlar ve eşlerimiz hayatın her anını bizimle yaşarlar. Eşler, kızlar ve anneler bir başka güzel ve hepsine canımız feda olsun” diyen Nurettin Nebati, şöyle devam etti: “Can feda edilen eşler, kızlar ve anneler, gece gündüz AK Parti’nin görülmeyen kadınları oldular. Çünkü bu dava için gece gündüz sessizce dua ederek, göz yaşı döktüler. Duaları kabul oldu ve kapı kapı dolaşarak AK Parti’nin hizmetlerini anlattılar. Bu benim komşum, yakınım, yengem veya akrabam diye bakmadı ve herkesin kapısını çalarak, AK Parti’ye oy istediler ve partimizi yücelttiler. Her kapı çaldıklarında, ‘Biz Recep Tayyip Erdoğan’ın bir neferiyiz’ dediler. Kadınlar olmadan bu hareket başarılı olur mu? Kadınlar olmadan bu milletin duası alınabilir mi? Kadınlar olmadan Mısır’daki Rabia’nın sesi olunabilir mi? Kadınlar olmadan Mısır’da, Halep’te ve Şam’da katledilen erkeklerin sesleri duyurulabilir mi? Kadınlar olmadan merhamet olabilir mi? Ve kadınlar olmadan AK Parti bu kadar başarılı olabilir mi? Sizler olmadan bu teşkilat, AK Parti ve hükümetlerimiz başarı üstene başarı koyamazdı”.



KADINLARIMIZ 7 HAZİRAN GÜNÜ 400 VEKİL HEDEFİNDE ÖNEMLİ FAYDA SAĞLAYACAK

Kadınların AK Parti kurulduğu günden beri sıkı bir çalışma içinde olduğunu kaydeden Nurettin Nebati, “Sizler neyin farkında olduğunuzu çok iyi biliyorsunuz. AK Parti kurulduğunda yola çıkan birer nefer olarak çalıştınız. Bu milleti zilleten izzete çıkaracağız dediniz. Bu milleti anlamayan, kadınları anlamayan ve bu ülkenin geleceğinde asla söz sahibi olmayanların farkına vardınız. Kadın bizden önce söz hakkı olmayandı. Kadınlar okula gidiyordu ve ikna odalarında başörtüsü çıkarılması için kadınlar tarafından zulme uğratılıyordu. Kadınlara başörtüyle parlamentoda temsil hakkı dahi verilmedi. Başörtülü kadınlar işe girmek istediğinde, sadece başörtüsüyle temizlik yapacağı söyleniyordu. Kadınlar medyanın bir nesnesi halindeydi. AK Parti iktidara geldiğinde, kadınların problemleri bitti. Kadınlar şimdi parlamentoda 6 başörtülü kadınla temsil ediliyorlar. Kadınlar uzaklaştırıldığı okullara, öğrenci olarak değil; öğretmen olarak gidiyorlar” diye konuştu. Kadınlardan 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak genel seçimlerde önemli rol oynayacağını dile getiren Nurettin Nebati, Uşak’tan en az 3 milletvekili beklediğini ifade etti. Partisinin 400 milletvekili hedefi bulunduğunu anlatan Nurettin Nebati, “400 milletvekili yolunda, Uşak teşkilatımıza ve özellikle kadın kollarına güvenimiz tam. Bu seçim kapı kapı, köy köy ve mahalle mahalle dolaşarak Uşak’ta 3-0 olacak. Gerek hizmetlerin devamı ve gerekse  daha aydınlık bir Türkiye için sizlerin yapacağı çalışma ve alacağınız sonuç büyük önem taşıyor” dedi.  Öte yandan İlknur Ertuğrul yönetimindeki AK Parti Uşak İl Kadın Kolları yönetiminde; Zeynep Ceylaner, Leyla Hamamcıoğlu, Zeynep Gedizli, Şeyma Özcan, Özlem Doğan, Fethiye Kartal, Yasemin Demir, İsmahan Özsezer, Hatice Çetinkaya, Hatice Acar, Ebru Yıldırım, Reyhan Altın, Safinaz Yaşar, Sevgi Boncukcu, Mukaddes Karadağ, Meral Şeker, Semra Yılancı, Selda Erdem, Mediha Kıyak, Arzu Karaket, Emine Ilgın, Ümmü Çakın, Emine Yılmaz, Emine Coşkun, Hülya Yağcı, Hamide Çelik, Sevim Kayabaşı, Şükran Özel, Ergül Ayan, Fadime Ünal, Fadime Yiğit, Hatice Karagöz, Şeyda Budak, Rafiye Arıcan, Fatma Seval Günay, Burcu Sayın, Nermin Soykan, Şule Uzun ve Pelin Ünal. 

Editör: TE Bilişim