Uşak Mimarlar Odası, AK Parti Uşak Milletvekili adayı Eyüp Gökhan Özekin’in odaya kayıtlı olmadığını basına ve kamuoyuna duyurdu. Çankaya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü mezunu olan Eyüp Gökhan Özekin, yasal olarak Mimarlar Odası’na kayıt yaptırmasının mümkün olmadığını söyledi. Uşak Mimarlar Odası Başkanı Avni Özgencil, yasa gereği iç mimarların Mimarlar Odası’na kayıt yaptıramayacağını doğrulayarak, "Onun içmimar olduğunu yeni öğrendim. Esas olan kişinin unvanı neyse onu kullanmasıdır. Mimarsa mimar, içmimarsa içmimar unvanı ile toplumun karşısına çıkmalıdır" dedi.

AK Parti Uşak Milletvekili Adayı Eyüp Gökhan Özekin, Mimarlar Odası’na kayıtlı olmamasıyla ilgili haberlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Çankaya Üniversitesi İç Mimarlık Fakültesi İçmimarlık Bölümü’nden lisans düzeyinde mezun olduğunu ifade eden Eyüp Gökhan Özekin, “Hakkımda ortaya birçok iddia atıldı. Son olarak Mimarlar Odası’nın basına ve kamuoyuna sunduğu ve benim mimar olmadığıma dair belgeler bardağı taşıran son damla oldu. Sırf AK Parti’ye zarar vermek için benim üzerimden siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum” dedi.

Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı! Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı!

HİÇBİR İÇMİMAR, MİMARLAR ODASINA KAYIT OLAMAZ

Milat Dizisi’nin yapımcısı olan AK Parti Uşak Milletvekili Adayı Eyüp Gökhan Özekin’le ilgili Uşak Mimarlar Odası’ndan odaya kayıtlı olmadığına dair yazılı açıklama yapıldı. Mimarlar Odası Uşak Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Eyüp Gökhan Özekin’in Mimarlar Odası’nda kaydının bulunmadığını ifade edildi. Uşak Mimarlar Odası Başkanı Avni Özgencil, yaptığı açıklamada, “Eyüp Gökhan Özekin, içmimardır ve bu nedenle yasal olarak Mimarlar Odası’na kayıt yaptıramaz. Fakat mesleki unvanda mimar yerine içmimar ifadesini kullanmalıdır. Ben onun içmimar olduğunu yeni öğrendim.  esas olan mesleğe saygıdır ve herkes unvan neyse onu kullanmalıdır. Biz Mimarlar Odası olarak hiçbir siyasi görüşe angaje olmuş değiliz” dedi. AK Parti Uşak Milletvekili adayı Eyüp Gökhan Özekin de Türkiye’deki hiçbir içmimarın Mimarlar Odası’na kaydolmasının mümkün olmadığını ifade etti. Eyüp Gökhan Özekin, “Ben Çankaya Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun oldum ve kanun gereği Mimarlar Odası’na kayıt yaptıramıyorum. Fakat buraya kayıt yaptırmamam benim mesleğimi yapmama engel değil. Bu durum tamamen yasa ve yönetmeliklerden kaynaklanmaktadır. EFH Müşavirlik Mühendislik ve Mimarlık Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yapmaktayım. Bir çok projede emeğim oldu ve halen önemli çalışmaları sürdürüyoruz” dedi. 


ÇAMUR AT İZİ KALSIN MANTIĞI İLE HAREKET EDİYORLAR

Daha önce yaygın ve yerel basında hakkında çıkan iddiaları hatırlatan Eyüp Gökhan Özekin, “Malum medya çamur at izi kalsın mantığı ile harekete diyor ve hakkında olmadık iddiaları kamuoyuna duyuruyor. Daha önce ulusal bir televizyon kanalı benim El Kaideci olduğumu ekranlarına taşıdı ve yaptıkları bu yanlış haberden dolayı benden özür dilemek zorunda kaldı. Beni yıpratmak için şimdi de Mimarlar Odası’nı kullanıyorlar. Toplum bu tip yönlendirme haberlerin istikrara zarar vermek için yaptırıldığını çok iyi biliyor. Daha önceki seçimden önce de montaj kasetler ve aslı astarı olmayan iddialarla kamuoyunu yanıltmaya çalışanlar, hiçbir zaman emellerine ulaşamadı. Ferasetli Türk milleti, kendisine hizmet eden ve ekonomik anlamda istikrar ortamını sağlayan AK Parti’den vazgeçmedi. Allah’ın izni ile biz çalışacağız ve bize iftira atanlar, kendi denizlerinde yok olup gidecekler” dedi. 

Editör: TE Bilişim