Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı! Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı!

Uşak AK Parti’de aday adaylığı sürecinin başladığını söyleyen İl Başkanı Mehmet Çakın, şartlarla ilgili bilgi verdi. Çakın, “Partimiz her seçim döneminde çok iyi bir teveccüh görüyor ve aday adayları hiçbir kırgınlık ve küskünlük yapmadan seçilen 3 isim için cansiperane çalışıyor. Bu  gelenek 24 Haziran seçimlerinde de devam edecektir” dedi. 

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan milletvekilliği seçimi için AK Parti’de aday adaylığı için başvuru dönemi başladı. 29 Nisan’da başvuruların sona ereceğini söyleyen Uşak AK Parti İl Başkanı Mehmet Çakın, partisinin aday adaylığı konusunda bazı kriterler belirlediğini ve şartları tutan herkesin başvuruyu gerek il teşkilatına veya parti genel merkezine yapabileceğini söyledi. 

AK Parti’den aday adayı olacaklarda partiye üyelik şartı aranmadığını belirten Mehmet Çakın, eğer başka bir partiye üyelik söz konusuysa, istifa edilmesi gerektiğini dile getirdi. Aday adaylığı için erkeklerden 6 bin TL, kadınlardan ve 18-25 yaş arası gençlerden 3 bin TL ve engellilerden de bin TL alınacağını kaydeden Mehmet Çakın, “Partimiz kadınlara pozitif ayrımcılık yaptı ve aday adaylığı başvuru ücretini yüzde 50 indirimli hale getirdi. Bu ücret 18-25 yaş adaylar için geçerlidir.  Milletvekilliğine talipliler, aday adaylığı için başvuru formunu partimizin Uşak İl Başkanlığından veya genel merkezin internet sitesinden temin edebilirler. Başvuru yapılırken, evraklar postayla değil bizzat elden teslim edilecek” dedi. 

AK Parti’nin yine adaylarını demokratik bir çerçevede belirleyeceğini bildiren Mehmet Çakın, parti içinde temayül yoklaması yapılacağını ve 2 Mayıs 2018 Çarşamba günü sonuçların tasnif edileceğini ve parti genel merkezindeki mülakatlar ile kamuoyu yoklamasına göre 3 ismin belirleneceğini anlattı. Çakın, “Partimiz her seçim döneminde çok iyi bir teveccüh görüyor ve aday adayları hiçbir kırgınlık ve küskünlük yapmadan seçilen 3 isim için cansiperane çalışıyor. Bu  gelenek 24 Haziran seçimlerinde de devam edecektir” diye konuştu. 

Öte yandan Mehmet Çakın, Şırnak’ın Bestler Dereler Soru Tepe mevkiinde devam eden operasyon sırasında, teröristler tarafından daha önce yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen ve aslen Uşaklı olan Jandarma Üstçavuş Sadık Akın’a Allah’tan rahmet ve kederli ailesi ve Türk milletine başsağlığı diledi.
Editör: TE Bilişim