KULİS/// AK Parti’de Türkiye genelinde yaşanan hareketliliğin bir benzeri Uşak’ta da görülüyor. Önümüzdeki günlerde yapılması kararlaştırılan Merkez İlçe Başkanlığı seçimi öncesinde, saflar yavaş yavaş belli oluyor.

Kulislerde, il yönetiminin Merkez İlçe Başkanı Mehmet Bayar’dan yana tavır alacağı konuşulurken, milletvekillerinin bu konuda net bir karar vermedikleri ve konuyla ilgili tasarruf haklarını farklı isimlere yoğunlaştıracakları ifade ediliyor. AK Parti Genel Merkezi’nin görüşünü aldığı bazı isimlerin Mehmet Bayar’ın göreve devam kararına sıcak bakmadığı ve bu konudaki düşüncelerini de ilgili makamlara aktardıkları da gelen bilgiler arasında. Şu an için AK Parti Genel Merkezi'nin Mehmet Bayar'la devam şeklinde karar verdiği de iddia ediliyor. 

Mehmet Bayar’ın dışında; Ersoy Başakçıoğlu ve Osman Ateş’in de ilçe başkanlığına aday olacağı ve kongrede gerekirse 2 listenin çıkabileceği ihtimalleri üzerinde duruluyor.

Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar! Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar!

Osman Ateş’in delegeleri ve daha önce partide görev alan isimleri ziyaret ederek, adaylığını açıkladığı ve destek istediği de iddia ediliyor…

AK PARTİ UZUN ZAMANDAN BERİ ÇEKİŞMELİ BİR KONGRE GÖRMEDİ

Öte yandan AK Parti, uzun zamandan beri çekişmeli bir kongreye şahit olmadı. Hafızalarda son olarak, 27 Ekim 2008'deki, AK Parti Merkez ilçe kongresinin dışında, 2 adayın çekiştiği bir kongre yok. 2008'deki kongrede şu anda İl Genel Meclisi Başkanı olan Nuri Demir, mevcut ilçe başkanı olarak kongreye girmiş ve 2 dönem önceki İl Genel Meclisi Başkanlığı yapan ve o gün rakibi olan Ali İhsan Uzun'u, 136 oy farkla yenmişti. Son olarak yapılan kongreye katılan 346 delegenin 240'ı oyunu Nuri Demir'e verirken, 104'ü Ali İhsan Uzun'u tercih etmişti. 2 oy da geçersiz sayılmıştı.

Editör: TE Bilişim