Uşak Ak Parti Gençlik Kolları üyeleri  Mısırda 529 kişinin idam kararı konusunda Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı.

 

Basın açıklamasını okuyan Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Kuzubaşı şunları söyledi, “Mısır’ın seçimle işbaşına gelen tek Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi, 3 Temmuz 2013’te kanlı bir darbeyle görevden uzaklaştırıldı. Sonrasında yaşanan çatışmalarda binlerce insan hayatını kaybetti. Tüm dünyanın izlemekle yetindiği, adına “darbe” dahi diyemediği bu süreç dünya demokrasi tarihine kara bir leke olarak yazılmıştır. Bu hafta ise 529 İhvan-ı Müslimin Hareketi taraftarı, yargılandıkları ikinci duruşmada idama mahkûm edildi. Darbe hükümetinin hukuksuz yargısı tarafından tamamen siyasi mülahazalarla verilmiş olan idam kararları Mısır’daki antidemokratik sürecin yeni bir yansıması olarak karşımızda durmaktadır. Bizler, AK Parti Gençlik Kolları Dış İlişkiler Başkanlığı’nın davetlisi olarak 22 Mart’tan beri Türkiye’de bulunan ve farklı şehirlerde AK Parti’nin yerel seçim çalışmalarını yakından izleme fırsatı bulan aşağıda ismi yazılı ülkelerin siyasi parti temsilcileri olarak uluslar arası kamuoyunu, bu hukuksuz idam kararlarını durdurmaya davet ediyoruz” dedi.

İDAM KARARLARI BİRAN ÖNCE DURMALI

Özkan Yalım'dan zam açıklaması: Yaptım ama bir sorun bakalım niye yaptım! Özkan Yalım'dan zam açıklaması: Yaptım ama bir sorun bakalım niye yaptım!

Mısırda yaşanılan idam kararlarının bir an önce durması gerektiğini vurgulayan Kuzubaşı, “Mısır’ın siyasi hayatında tamir edilmesi güç tahribatlara neden olacak idam kararlarının bir an önce kaldırılmasını ve başta Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi olmak üzere tüm siyasilerin serbest bırakılmasını istiyoruz. Bu vesileyle, 21’inci yüzyılın utanç vesikası olan başta Suriye, Irak, Doğu Türkistan, Filistin ve Arakan olmak üzere yeryüzündeki tüm vahşetlerin son bulması için de uluslar arası kamuoyunu göreve davet ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim