Özkan Yalım’ın oy birliğiyle zam yaptık dediği karara AK Partili Sabancı tepkili Özkan Yalım’ın oy birliğiyle zam yaptık dediği karara AK Partili Sabancı tepkili
USAKPORT.COM// AK Parti Uşak İl Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman,  facebook üzerinden, son dönemlerde hakkında ortaya atılan iddialar ve delege seçiminde yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Yıllardır AK Parti’de siyaset yaptığını ifade eden AK Parti Uşak İl Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman, delege seçimi öncesinde hakkında ortaya atılan iddiaların karalama kampanyasına dönüştüğünü belirterek, “Beyaz veya turkuaz listeye oy veren herkes bizim kardeşimizdir. 15 Temmuz 2002 tarihinde üye olarak başladığım,ve 27 Nisan 2003 tarihinden itibaren de AK partimizin ana kademelerinde (merkez ilçe ve il yönetimlerin de) olmak üzere siyasetin içerisindeyim. Bu güne kadar görev yapmış tüm İl ve ilçe başkanlarımızla çalıştım. Tüm seçimlerde aktif olarak SKM’lerde görev aldım ve de samimi bir şekilde büyük bir aşkla partimize, milletimize, memleketimize hizmet etmeye çalıştım. Bütün Parti içi kongrelerde aktif olarak bulundum. Partime hizmeti milletimize hizmet olarak gördüm. Partime hizmette hiçbir zaman şahsi çıkar ve menfaat hesabı gütmedim. İşimden, eşimden ve çocuklarımdan fedakarlık yaparak partimize hizmet ettim. Yorgunluk ve yılgınlık göstermedim. Hep koşarak partime hizmet ettim. Siyaseti ahlaklı bir şekilde yapmayı kendime prensip edindim. Hiçbir zaman başkalarını karalayarak siyaset yapmadım. Başkalarına iftira atarak makam mevki elde etme anlayışı içinde olmadım. Ayak oyunlarına girişmedim ve buna da alet olmadım. Hep ilkeli oldum. Bugüne kadar asla ve asla belden aşağı siyaset yapmadım. Hep şeffaf ve dürüst oldum. Hayatımda hiçbir zaman bir makama talip olmadım. Her zaman bir makama layık görüldüm veya makama getirildim.  Getirildiğim makamın hakkını vermek için gece gündüz demeden çalıştım. Herhangi bir şekilde görev verilmedi diye küsüp ayrılmadım, bırakıp gitmedim. Yine durmak yok hizmete devam dedim” dedi. 

BUGÜNE KADAR HİÇ BU KADAR SEVİYESİ DÜŞÜK BİR SEÇİM OLMAMIŞTI
Delegelerin parti yönetimi tarafından oluşturulan bir komisyon tarafından belirlendiğini dile getiren Kahraman, “Komisyonumuzun görevi birilerinin dediği gibi delege yazmak değildir. Delegeyi yazmak ilçe başkalarının ve yönetimlerinin işidir.  Komisyonumuzun görevi genel merkezimizin belirlemiş olduğu kriterlere göre bize gönderilen delege listelerinin kontrolünü yaparak uygun olup olmadığını belirlemektir. Yaptığımız işte belirlenen deleglerin kriterlere uygunluğunu kontrol etmek olmuştur. Uşak olarak AK partimizin kuruluşundan bu güne kadar hiç bir kongrede bu kadar düşük seviyede siyaset yapılmamıştır. Bende 2003 yılında partimizin ilk delege kongresinde liste çıkararak Aybey mahallesinden delege seçildim (meşhur pembe liste) ama hiç kimseyi karalamadan ,çirkeflik yapmadan ,çamur atmadan listemizi çıkardık ve kazandık. Malumunuz kongre öncesi hakkımda gerek yerel basında gerekse sosyal medyada bir çok asılsız , gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan haber ve paylaşımlar yapılmıştır. veya yaptırılmıştır. 
Birileri tarafından hakkımda çirkin bir karalama kampanyası yürütülmüş, büyük bir iftira atılmış ve adeta linç edilmek istendim. Bu haberleri birileri yaptırıp genel merkeze göndermeyi kendine görev edinenler bile olmuş” dedi. 

“FETÖ VE YOLSUZLUKLARLA HİÇBİR İLGİM YOKTUR”
Sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde hakkında çıkan FETÖ iddialarına yanıt veren Kahraman, “ Hain FETÖ terör örgütü ile ilgili olarak dün AK Partimizin ve Reisimizin bakışı nasılsa benimde bakışım aynıydı. Bu yapıya AK Partimizin ve Reisimizin bu günkü bakışı nasılsa benimde bakışım aynıdır. Bu hain FETÖ Terör örgütüne bakışım hiç bir zaman partimizin bakışından farklı olmamıştır. Bu örgütle ilgili olarak hiç bir şekilde de ne emniyette ne savcılıkta herhangi bir ifadeye çağrılma veya bu konu ile alakalı hakkımda herhangi bir dava dosyası yoktur. Yüzyılın orman yolsuzluk davası diye bir davadan bahsediliyor asla böyle bir davayla ilgim yoktur. Kesinlikle böyle bir davada hiç bir şekilde ismim veya işyerimin adı geçmemiştir. 1990 yılından beri ticaretin içerisindeyim. Kerestecilik işi yapmaktayım. Bırakın böylesi haram bir işi bugüne kadar ahlaki olmayan hiç bir işin ve ticaretin içerisinde olmadım. Hatta AK partimizin yerel iktidara gelmesinin ardından Uşak Belediyesi ile olan kereste ticaretimi de bıraktım. Çünkü ben AK parti il başkan yardımcısıyım böyle bir siyaseti ve ticareti etik bulmuyorum. (kendi adıma) Ve de böylesi bir ticaretim de olmamıştır. Bu yolsuzluk ile ilgili bana yapılmış suçlama ahlaksızca, alçakça ve adicedir. Hal böyleyken son derece şeffaf bir siyaset ve ticaret yapmama rağmen delege kongresi öncesi beni tanımayan kişilerin hakkımda böylesi iftira dolu paylaşımlarda bulunmalarını Allah’a havale ediyorum. Hertürlü dava ve şikayet haklarımı saklı tuttuğumu bildiririm” diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim