AK Parti Uşak Merkez İlçe Danışma Kurulu toplantısında konuşan İl Başkanı Basri Yıldırım, kongre sürecinin başladığını ve partisinin son 6 ayda yapılan iki seçimi kazandığını belirterek, “Gücümüze güç katmaya devam edeceğiz. Elde ettiğimiz tüm başarılara rağmen asla şımarmayacağız” dedi.

Parti binasında yapılan, AK Parti Uşak Merkez İlçe Danışma Kurulu toplantısına; İl Başkanı Basri Yıldırım, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Milletvekili Mehmet Altay, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Aslan ve partililer katıldı. Toplantının açılış konuşmasında, kongre süreci hakkında bilgi veren Merkez İlçe Başkanı Mehmet Aslan, 5’inci olağan kongre sürecinin 15 Eylül 2014 itibariyle başladığını ve 16 Kasım’a kadar delege seçimlerinin yapılacağını ifade etti. İlçe kongrelerinin 31 Aralık’ta biteceğini kaydeden Mehmet Aslan, il kongresinin de 22 Şubat’tan önce yapılacağını söyledi.

Özkan Yalım’ın yapmadığı en doğru iş! Özkan Yalım’ın yapmadığı en doğru iş!

“ŞIMARMADAN YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Partisinin ilçe ve il kongresinin tarihlerini ilerleyen günlerde belirleyeceklerini kaydeden AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, seçime her an hazır olduklarına değindi. 30 Mart 2014 yerel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde il bazında en yüksek oyu aldıklarını ifade eden Basri Yıldırım, “Uşak, son seçim sonuçlarıyla, AK Parti’nin Ege Bölgesi’ndeki kalesi konumuna geldi. Merkezde ve ilçelerde çok ciddi bir oy artışımız olduğunu görüyoruz. Bunun temel sebebi seçimden seçime değil, her an vatandaşla içli dışlı olmamızdır. 30 Mart yerel seçimlerinin ardından, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminden de alnımızın akıyla çıkmayı başardık. Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği yoldan sapmadan ilerliyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından partimizin dağılmasını umanlar oldu. Fakat partimizin dimdik ayakta durması, bu beklentileri de boşa çıkardı” dedi. 2015’te yapılacak genel seçimlerden daha da güçlenerek çıkacaklarını söyleyen Basri Yıldırım, şöyle konuştu: “2011’de halkımıza yeni bir Anayasa sözü verdik ve TBMM’deki aritmetikten dolayı, bu hedefimize henüz ulaşamadık. Önümüzde yine bir genel seçim var ve bu dönemde gerekli aritmetiği sağlayıp, milletimizin istediği Anayasa’yı yapacağız. AK Parti olarak şımarmadan yolumuza devam edeceğiz. Devletin bazı kademelerine giren ve askeri vesayeti isteyen gruplarla mücadelemiz sürecek. Aynı şekilde toplumun düzenini bozmak için çalışmalar yürüten paralel yapıya da fırsat vermeyeceğiz. AK Parti, ben diyenlerin değil; milletimiz diyenlerin partisi olmaya devam edecek. Bundan halkımızın asla şüphesi olmasın.”AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay da, 2015 genel seçimlerinin Türkiye için büyük bir önem taşıdığını ve kırgınlıkların sonlandırılması gerektiğini dile getirdi. Öte yandan Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar da, köylerdeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantı, basına kapalı olarak devam etti. 

Editör: TE Bilişim