TÜGVA’dan Yalım’a yanıt: Uşaklı gençlere düşmanca yaklaşıp sizin yanınızda saf tutanlar var! TÜGVA’dan Yalım’a yanıt: Uşaklı gençlere düşmanca yaklaşıp sizin yanınızda saf tutanlar var!
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 24 Haziran seçimlerinin Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle, iftar ve sahur arasında işyeri ve esnaf ziyaretlerinde bulunuyor. Son olarak Kemalöz Mahallesi’nde çalışma yapan Uşak Belediye Başkanı Cahan, AK Parti’nin 3’üncü sıra milletvekili adayı Mert Şişman’la birlikte ziyaretlerde bulundu ve halklın talep ve beklentilerini dinledi.

Teravih sonrası, süper market, kafeteryalar, fırınlar ve halkın yoğun olarak ziyaret ettiği mekanlara uğrayan Başkan Cahan, bayanlara birer karanfil hediye etti.

24 Haziran seçimleri öncesi vatandaşa AK Parti Hükümeti’nin icraat ve taahhütlerini anlatan Başkan Cahan, seçim sonrasında yeni bir hükümet sistemine geçileceğini ve böylelikle ülkenin yaşadığı bir çok köklü sıkıntının ortadan kalkacağını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı hükümeti sisteminin koalisyon belirsizliğini ortadan kaldıracağını  dile getiren Başkan Cahan, “Ülkemiz yeni bir seçimin arifesinde ve seçimin ardından çok büyük bir aşama kaydedeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihine baktığımızda, önemli hizmetlerin hep tek parti iktidarları dönemlerinde gerçekleştiğini görüyoruz. Son 16 yıldır iktidarda olan AK Partimizin kurduğu hükümetler sayesinde, hayal denen bir çok proje hayata geçirildi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizi düşündüğü için yüzde 50 barajını getirdi. Yeni sistem sayesinde, koalisyon belirsizlikleri ve hükümet krizleri tarihe karışacak. Gelişmiş bir çok ülkede benzerleri uygulanan sistemle, seçimin ertesi günü seçilmiş Cumhurbaşkanı ve onun oluşturacağı hükümet göreve başlayacak” dedi.



Cumhurbaşkanlığı sisteminin belediye başkanlığı seçimleriyle örtüştüğünü kaydeden Cahan, şöyle söyledi: “Belediye başkanını seçen halkımız aynı zamanda meclisini de seçiyor. Belediye başkanının hizmet üretmesi ve karar noktasında sıkıntı yaşamaması için mecliste de çoğunluğu elde etmesi gerekiyor. Bu bakımdan 24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanlığında tercihimizi Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan ve TBMM’de de AK Parti’den yana kullanacağız. Seçilmiş Cumhurbaşkanı ve onunla uyumlu bir Meclis, Türkiye’yi 2023 hedeflerine en kestirme yoldan ulaştıracaktır”. Öte yandan Cahan, ziyaret ettiği mekanlarda vatandaşla hatıra fotoğrafları çektirdi.





Editör: TE Bilişim