Eşme Belediyesi'nin borcu açıklandı! Borcun yüzde 68'i yol ve kanalizasyon için İller Bankası'na Eşme Belediyesi'nin borcu açıklandı! Borcun yüzde 68'i yol ve kanalizasyon için İller Bankası'na
Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın'ın başkanlığında, ilk kez toplanan Uşak Belediye Meclisi'nde, 2018'in faaliyet raporu, İYİ Parti ve CHP'li üyelerin red AK Parti ve MHP'li üyelerin çekimser oylarıyla kabul edildi. Uşak Belediye Meclisi'nin yeni dönem toplantıları, bugün Mehmet Çakın'ın başkanlığında başladı. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın'ın başkanlığında toplanan Uşak Belediye Meclisi'nde yeni dönem komisyonları ve encümen üyeleri belirlenirken, ayrıca 2018'in faaliyet raporu da görüşüldü. Rapora, İYİ Parti Grubu adına konuşan Necmi Dursun, söz konusu rapora red oyu vereceklerini belirterek, "Bu rapora evet oyu verirsek vebal altında kalırız. Bu nedenle red oyu vereceğiz ve sizlerden de isteğimiz buna red oyu vermenizdir" dedi. Dilek ve temenniler bölümünün ardından oylamaya geçildi ve rapora hiçbir belediye meclis üyesi kabul oyu vermedi. CHP ve İYİ Partili üyeler rapora red oyu verirken, AK Parti ve MHP ise çekimser kaldı. Bu sonuca göre 2018'in faaliyet raporu kabul edilmiş oldu. Raporun kabul edilmemesi için 32 kişilik Uşak Belediye Meclisi'nin en az 24'ünün red oyu vermesi gerektiği ifade edildi. 
Konuyla ilgili görüş belirten ve önceki dönem Uşak Belediye Meclis üyesi olan CHP'li Mehmet Karakoç, "Bu sonuca göre raporun kabul edildiğini varsayabiliriz. Çünkü kabul edilme hali ve red durumuyla ilgili yasada gerekli sınırlar çizilmiş. Raporun reddedilmesi için en az 24 üyenin red oyu kullanması lazım. Tabii daha önceki yapılan usulsüzlük ve diğer durumlarla ilgili yönetimin her hali karda yargı yolunu açması mümkün" dedi. 
Editör: TE Bilişim