Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar! Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar!
    Uşak Belediye Meclisi'nde görüşülen 496 milyon TL'lik 2018 yılı bütçesi, AK Parti'li üyelerin oylarıyla onaylandı. Bütçeye MHP ve CHP grubu üyeleri toplu halde ret oyu verirken, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, bütçenin kent için hayırlı olmasını diledi. 
    CHP Grubunun eleştirilerine yanıt veren Başkan Cahan, "Bardağa dolu tarafından bakılması lazım. Bütçemiz denktir ve marka kent Uşak ideali için uzun soluklu bir çalışmanın ardından hazırlanmıştır" dedi. 


    UŞAK BELEDİYE MECLİSİ'NDE BÜTÇE AK PARTİ OYLARIYLA GEÇTİ
    Uşak Belediye Meclisi, Kasım ayındaki bütçe görüşmelerine devam ediyor. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan başkanlığında toplanan belediye meclisinde 2018 tahmini gelir ve gider bütçesiyle ilgili raporlar görüşüldü. Uşak Belediyesi'nin bütçesi 496 milyon TL civarında belirlendi ve meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Gelir ve gider bütçesi için oylama üyelerin tek tek sözlü olarak bildirmesiyle devam etti. AK Parti grubundaki üyelerin tamamı, kabul oyu verdiğini beyan etti. CHP ve MHP grubundaki üyeler ise grup kararı alarak ret oyu verdiklerini ifade etti. AK Partili üyelerin oylarıyla geçen bütçe hakkında CHP Grubu adına açıklama yapan Mustafa Güngör, bütçenin denk olmadığını ve hedeflerin tutturulması konusunda endişelilerinin bulunduğunu kaydetti. 



    CHP'li Mustafa Güngör, "Uşak Belediyesi'nin 2018 yılı bütçesini doğru bulmuyoruz. Bütçenin plansız ve programsız bir şekilde hazırlandığını düşünüyoruz. Belediyenin çok fazla borçlandığı kanısındayız ve bu şekilde sürdürülebilir bir bütçenin oluşturulmasının güç olduğunu biliyoruz. CHP grubu olarak duyduğumuz endişelerden dolayı 2018 yılı bütçesine ret oyu vereceğiz. En kötü bütçe, bütçesizlikten iyidir diyoruz ve yine de bütçenin hayırlı olmasını temenni ediyoruz" dedi. 
    CAHAN: BARDAĞA DOLU TARAFINDAN BAKIN
    Eleştirilerinden dolayı CHP'li Mustafa Güngör ve diğer grup üyelerine teşekkür eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Muhalefetimiz elbette eleştirme görevini yapacak ve kendilerine teşekkür ediyorum. Bizler bütçemizi denk olarak hesapladık ve hedeflerimizi Allah'ın izni ile tutturacağız. Uşak'ın marka kent olması ve 2018'in yatırım yılı olması için bütçemizi hazırladık. Önümüzde çok önemli bir kent park projesi var ve hayata geçmesi için yoğun bir çalışma yapacağız. Sizlerden ricam, bizleri eleştirmeniz, fakat her zaman bardağa boş tarafından bakmamanız. Uşak'ta çok ciddi yatırımlar yapılıyor, yollarımız, mahallelerimiz, köylerimiz ve sokaklarımız yenileniyor. Uşak'ın 50 yıldır halının altına süpürülen sorunlarının üzerine giden bir anlayışla hareket ediyoruz. Yeni geçitler, alt yapı hizmetleri ve ilimize marka değeri katacak projelerimiz var. Bunlar bardağın dolu tarafıdır ve biraz da bunları görelim" diye konuştu. Konuşmaların ardından belediye içindeki müdürlüklerin bütçeleri ayrı ayrı oylandı. Bu oylamada da AK Parti grubu kabul oyu verirken, CHP ve MHP grubu ise tüm maddelere ret oyundan yana tercihini kullandı. 
 
Editör: TE Bilişim