Özkan Yalım'dan zam açıklaması: Yaptım ama bir sorun bakalım niye yaptım! Özkan Yalım'dan zam açıklaması: Yaptım ama bir sorun bakalım niye yaptım!
ALİ ARASLI/// 31 Mart 2019 seçimlerinde, büyükşehir bazında bir çok önemli kenti kazanan CHP, Uşak’ta 4’üncü parti oldu ve bu durum İl ve İlçe Örgütleri nezdinde yeni tartışmaları beraberinde getirdi. Uşak CHP’deki son gelişmenin ise İl Başkanı Nadi Sancar’ın görevden alınması için bazı grupları tarafından imza toplanması oldu. 31 Mart 2019 yerel seçimlerine işadamı Asım Kalelioğlu’nu aday göstererek giren ve İYİ Parti ile ittifak yapmayan CHP’nin seçimi kaybetmesi ve kazananın AK Parti olmasında en büyük faktörün İl Başkanı Nadi Sancar olduğu ve bu nedenle görevden alınması için imza toplatıldığı iddia edildi. Söz konusu imzaların toplanması için il örgütüne mensupların bir bölümünün telefonla arandığı ve imza atıp atmayacağının sorulduğu ifade edildi. 

NADİ SANCAR: ÖZKAN YALIM BÖYLE BİR GİRİŞİMİN İÇİNDE
Konuyla ilgili telefon üzerinden sorulara yanıt veren CHP Uşak İl Başkanı Nadi Sancar, iddiayı doğruladı. İmza kampanyasını başlatanların Milletvekili Özkan Yalım ile birlikte hareket ettiğine dair duyumlar aldığını kaydeden Nadi Sancar, “Özkan bey, bizi görevden aldırmak için imza topluyormuş ben de duydum ve CHP Genel Merkezi’ne giderek, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na durumu arz ettim. Takdirin ve tasarrufun Genel Başkanımızda olduğunu bildirdim ve ben asla ve asla koltuk meraklısı ve sevdalısı değilim. CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun her zaman yanındayım. Sokakta kalsa dahi onunla beraber, aynı yolda yürümeye devam ederim. Bana verilecek her görevi seve seve yerine getirmeye, her zaman hazır olduğumu, tüm parti örgütlerimiz bilir” dedi.

ÖZKAN YALIM: NADİ SANCAR’IN DURUMUNA GÖRE HAREKETEDECEĞİM
Nadi Sancar’ın iddiasına yanıt veren CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, kendisinin her hangi bir imza kampanyası başlatmadığını belirterek, “Böyle bir şey asla söz konusu değil. Fakat ileride olur mu olmaz mı bilemiyorum. İl Başkanı Nadi Sancar’ın tutum ve davranışlarına göre hareket edeceğim. İleride nasıl bir tutum sergileyeceğimi, il başkanının tavır ve davranışları belirleyecek” diye konuştu. 

CHP, UŞAK’TA EN DÜŞÜK OYUNU 31 MART SEÇİMLERİNDE ALDI
Öte yandan, Uşak’ta her genel seçimde 1 milletvekili çıkaran, Ulubey, Eşme ve Banaz gibi ilçelerde yoğun bir şekilde destekçisi olan Cumhuriyet Halk Partisi, bu dönemde tarihinin en düşük oyunu aldı. Son 3 yerel seçimde de Uşak Belediye Meclisi’nde en az 5 üye ile temsil  edilerek, grup kuran CHP, bu dönemde 2 üye ile meclise girdi ve grup kuramadı. CHP’nin kalelerinden olan Ulubey bu dönemde AK Parti’nin oldu ve il genel meclisi bazında da üye sayısı düştü. Uşak’ta seçime İYİ Parti ile ittifak yapmayarak giren CHP, anketlerde hep 3’üncü çıkmasına rağmen, 4’üncü oldu ve tarihinin en düşük oyunu aldı. Bu durumun yaşanmasındaki en büyük faktörün, CHP seçmeninin oylarının büyük bir bölümünün İYİ Parti’ye gitmesi oldu. AK Partili Mehmet Çakın, 50 bin 934 oy ve yüzde 39,11’le Uşak Belediye Başkanı seçilirken, İYİ Partili Muhammet Gür 49 bin 172 oyla ve yüzde 37,76 oranla ikinci, MHP’li Fatih Erdoğan 14 bin 15 oy ve yüzde 10,76 oranla üçüncü oldu. CHP’li Asım Kalelioğlu ise bu seçimde 13 bin 528 ve yüzde 10,39 oyla dördüncü oldu. Asım Kalelioğlu’nun yaşadıklarının benzeri 2009 seçimlerinde CHP’li aday Talat Arca’nın başına gelmişti. O dönemde de CHP içindeki bazı gruplar, Talat Arca’nın adaylığına karşı çıkmışlar ve sağ seçmenin de sempatisini toplayan adayları yerine MHP’nin adayı Ali Erdoğan’a destek vererek, seçimi kazanmasını sağlamışlardı. 

2014 SEÇİMİNİ DE İNAT UĞRUNA KAYBETMİŞLERDİ
2009 seçimlerinde dönemin MHP’li (sonradan bağımsız olan) adayı Ali Erdoğan’a destek veren ve CHP içinde etkin olan bir grup, 2014 seçimlerinde ise bambaşka bir tutum sergiledi. O dönemde İl Başkanı olan Bülent Horasan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ikna ederek, bağımsız Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ı aday yapmasına, beklenmedik tepkiler gelmişti. 2009’da Ali Erdoğan’a destek verenler, bu sefer CHP Genel Merkezi’ne otobüsler kaldırarak, topladıkları imzaları teslim ettiler ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, baskılara daha fazla dayanamadı ve Bülent Yazgan’ı aday yaptı. Fakat CHP, bu seçimde de yine hezimete uğramış ve 3’üncü olmuştu. 

 
Editör: TE Bilişim