İlçe kongrelerinin tamamlandığı Uşak CHP’de, gözler il kongresine çevrildi ve il başkanının belirlenmesinde oy kullanacak olan delegelerin isimleri listeye çıktı. Bugün CHP Uşak İl binasında, yayınlanan delege listelerini, partililer kontrol ederken, önümüzdeki günlerde yapılacak olan il kongresinde, kimlerin aday olacağı da yavaş yavaş belli olmaya başladı. 22 Şubat 2020 Cumartesi günü yapalacak olan il kongresinde yaklaşık 400 delegenin oy kullanması bekleniyor. 

Mehmet Kahveci: Vatandaşımızla bağımız kopmayacak, sorunlara ekibimizle çözüm üreteceğiz Mehmet Kahveci: Vatandaşımızla bağımız kopmayacak, sorunlara ekibimizle çözüm üreteceğiz

Kulislerdeki bilgilere göre, 27 Aralık 2015 ve 30 Aralık 2017 arasında CHP Uşak İl Başkanlığı görevini yapan Ali Karaoba’nın da yeniden il başkanlığına aday olacağı öne sürüldü.

Görev süresinde, 16 Nisan 2017’deki ve Cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemine geçişi öngören Anayasa değişikliği referandumunda, Uşak’tan yüzde 53’le hayır oyu çıkmasında büyük pay sahibi olan Ali Karaoba’nın yeniden il başkanlığına aday olacağına dair iddialar, CHP tabanında karşılık buldu.

CHP’nin kentte başarılı olması için görev almadığı dönemde de çalışmalara destek veren Ali Karaoba’nın kesin adaylık konusunda net kararı önümüzdeki günlerde vereceği de ifade ediliyor.

NADİ SANCAR DA ADAY OLACAK İDDİASI

Bir diğer adayın da mevcut İl Başkanı Nadi Sancar olduğu öne sürülüyor. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti ile ittifakı istemeyen Nadi Sancar, seçimlerin AK Parti’ye karşı kaybedilmesi nedeniyle büyük eleştirilere maruz kalmıştı. Sancar, 23 Haziran seçimlerinden önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na istifa edebileceğini bildirmişti. Kılıçdaroğlu, o dönemde İstanbul seçimlerine mesai harcadıkları için Uşak ve diğer başarısız illerle ilgili değerlendirmeyi ileri bir tarihe ertelemişti.

Editör: TE Bilişim