Uşak CHP İl ve İlçe örgütleri, 37’inci olağan il kongresiyle yeni il başkanlarını seçecekler. 163’ü merkez, 28’i Banaz, 34’ü Eşme, 18’i Sivaslı, 14’ü Ulubey ve 8’i Karahallı’dan ve doğal delegelerle birlikte toplam 295 kişi sandık başına gedecek. Şimdiye kadar CHP Uşak İl Başkanlığı’na bir önceki dönemde bu görevi üstlenen Opr. Dr. Ali Karaoba ve Erdoğan Atasoy talip oldu. Mevcut İl Başkanı Nadi Sancar ise, adaylıkla ilgili kesin kararını verdiğini ve bir sonraki dönem için göreve talip olmayacağını açıkladı.

Mehmet Kahveci: Çarşı Uşak'ın esnafımız için en doğru olacak şekilde tamamlanmasını sağlayacağız Mehmet Kahveci: Çarşı Uşak'ın esnafımız için en doğru olacak şekilde tamamlanmasını sağlayacağız

SOSYAL MEDYADA AYRILIKÇI VE PARTİYİ BÖLMEYE YÖNELİK ALGI OPERASYONU YAPILIYOR

Yarın yapılacak olan kongrede öncesi sosyal medya üzerinden çirkin bir propaganda da başladı. Sahte hesaplar üzerinden ve parti içinde iktidarı ele geçirmek için faaliyet gösteren bir grup tarafından yapılan propaganda da sahte hesaplar kullanılıyor. Daha önce CHP Uşak İl Başkanlığı görevini üstlenen Opr. Dr. Ali Karaoba’nın memleketi Kahramanmaraş olduğu için yapılan karalama kampanyası ile CHP’de oy kullanacak delegelerin yönlendirilmeye çalışıldığı görülüyor. Söz konusu paylaşımların CHP’deki hizipçi bir grup tarafından organize edildiği ve delegeler nezdinde bir algı operasyonu olduğu ifade edildi.

CHP’NİN ÜYELERİ BU OYUNA GELMEMELİ

Konuyla ilgili görüştüğümüz bazı CHP’li yöneticiler ve delegeler, “Bu tip oyunların birileri tarafından tezgahlandığı apaçık ortada ve bizim için önemli olan, partide görev alacak yöneticinin memleketinin neresi olduğu değildir. Bizler, Atatürk’ün çizdiği Misak-ı Milli sınırları içinde yaşayan ve birbirine destek olan bireyleriz. CHP için kişilerin memleketleri değil, ülkemiz için ortaya koyacağı çalışmalar daha önemlidir. Ayrıca oralı veya buralı olmak, ayrımcılık için bir malzeme olmayacağı gibi, kimseye de tanınmış bir ayrıcalık değildir. Uşak’ın ve ülkemizin menfaatleri doğrultusunda çalışan herkes, bizim için değerlidir. Bizim milliyetçiliğimiz Atatürk’ün çizdiği milliyetçiliktir ve ülkemizin yararı adına 6 oktan biri olmuştur. Sosyal medya üzerinden bu tip ayrılıkçı propaganda yapanlar, ne gerçek anlamda CHP’lidir, ne de gerçek anlamda Atatürkçü’dür ve dahi milliyetçidir. Bizler, partimiz için en doğru kararı yarın vereceğiz. Her 2 adayımıza da başarılar diliyoruz ve yollarının açık olmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim