Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı! Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı!
USAKPORT.COM// KULİS/// ALİ ARASLI///

Uşak CHP’de önümüzdeki günlerde yapılacak olan il ve ilçe kongreleri için mahalle bazında delege seçimleri başladı. Buna göre Cumartesi günü kentteki en büyük mahalle olan ve 57 delegesi bulunan Cumhuriyet Mahallesi ile birlikte diğer mahallelerdeki süreç başlayacak. Bir diğer büyük mahalle olan ve 54 delegeye ev sahipliği yapan Kemalöz Mahallesi’nde de 1 Aralık’ta delege seçimi gerçekleşecek. Köyler ve mahallelerle birlikte 400 delegenin oy kullanacağı CHP Uşak Merkez İlçe Kongresi öncesinde, 4 isimin aday olduğu ifade ediliyor. Buna göre; Uğur Dümen, Kudret Yörük, Emre Karslı ve Can Ocakoğlu’nun adaylıklarının bulunduğu iddia ediliyor. 

Kongre öncesinde, Uğur Dümen’in daha önceki dönemlerde il başkanlarından Ali Karaoba, Beyhan Demirel ve Talat Arca tarafından desteklendiği ifade ediliyor. Uğur Dümen’in beyaz liste ile mücadele edeceği kulislerde sık sık dile getiriliyor. Yine eski il başkanlarından ve önümüzdeki kongrede muhtemel il başkan adayları arasında görülen İsmail Demirel’in de kırmızı listeyle yarışacak olan Kudret Yörük’le birlikte hareket ettiği CHP kulislerinde sık sık konuşuluyor.

NADİ SANCAR: CAN OCAKOĞLU 10 EYLÜL 2019’DA CHP’DEN İSTİFA ETTİ
Öte yandan Milletvekili Özkan Yalım’ın desteklediği öne sürülen Can Ocakoğlu’nun da daha önce CHP’den istifa ettiği öne sürüldü. Henüz mahalle seçimlerinin yapıldığını ve aday olup olmayacağı ile ilgili net kararını önümüzdeki günlerde açıklayacağını dile getiren Can Ocakoğlu, telefon üzerinden yaptığımız görüşmede, Deniz Baykal döneminden beri CHP’nin üyesi olduğunu ve partisinden kopmadığını belirtti. 

Yine söz konusu iddia ile ilgili telefon üzerinden görüştüğümüz CHP Uşak İl Başkanı Nadi Sancar, Can Ocakoğlu’nun 10 Eylül 2019 tarihi itibariyle Genel Merkez sistemi üzerinden istifa ettiğini ve bunu CHP Genel Merkezi’ne teyit ettirdiğini belirtti. Nadi Sancar, “Can beyin aday olacağına dair duyumlar var. Fakat elbette bununla ilgili takdir hakkı kendisinindir. Fakat bizden 10 Eylül 2019 tarihi itibariyle istifa etmiş ve şu anda bana gelen tekrar adaylıkla ilgili her hangi bir başvurusu yok. Partili olmaması adaylığı için her hangi bir engel değil. 6’ıncı maddeye göre aday olabiliyor. Böyle bir durumda, sadece seçme hakkı elinde olmuyor, genel başkanın oluru ve üyelerin de oylarıyla bu göreve seçilmesinde her hangi bir mani yoktur” dedi. 
 
Editör: TE Bilişim