Özkan Yalım’ın yapmadığı en doğru iş! Özkan Yalım’ın yapmadığı en doğru iş!
CHP Uşak İl ve İlçe Örgütü mensupları, son dönemlerde tartışma konusu olan Kanal İstanbul projesinin doğaya ve su kaynaklarına zarar vereceği gerekçesiyle, Uşak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne itiraz dilekçesi verdi. 
    CHP Uşak İl Başkanı Nadi Sancar ve partililerle birlikte, Uşak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binasına gitti ve burada Kanal İstanbul Projesi’ne gerekçeli itiraz dilekçelerini teslim etti. 
    Kanal İstanbul projesinin doğaya vereceği zararların yanı sıra, ekonomiye de olumsuz bir şekilde yansıyacağını dile getiren CHP Uşak İl Başkanı Nadi Sancar, “İstanbul Türkiye’nin kalbidir ve kalp en önemli organdır. Kalbin durduğu bir vücut, diğer organlar ne kadar sağlıklı olursa olsun yaşayamaz. Kanal İstanbul, Türkiye’nin kalbini belki de durma noktasına getirecektir. Çünkü bu proje bölgedeki su kaynaklarına ve elde edilen stratejik avantajlara zarar verecektir. Bunların yanı sıra projenin hayata geçmesi için ciddi bir maddi kaynak gerekmektedir ve Türkiye Cumhuriyeti, 17 yıldır AKP’nin sergilediği kötü yönetim nedeniyle, ekonomide çok zor günler geçirmektedir. Kanal İstanbul’un ekonomi anlamda da ceremesi, tüm ülke çekecektir. İktidar, bir an önce bu yanlıştan dönmelidir” dedi. 
Sancar, “CHP Uşak İl Örgütleri olarak, ülkemizin kalbini durma noktasına getirecek bu projeye itirazlarımızı ilettik. CHP, her dönemde olduğu gibi, Türkiye’nin menfaatlerini düşünerek tavrını ortaya koymuştur. Biz her zaman için aklı selimden ve doğrudan yanayız. Popülist politikaların ülkemizi getirdiği nokta ortadadır” diye konuştu. 
 
Editör: TE Bilişim