Özkan Yalım, diğer Uşak Belediye Başkan adaylarını küçümsedi Özkan Yalım, diğer Uşak Belediye Başkan adaylarını küçümsedi
Uşak Belediyesi tarafından işten çıkarılan işçilerin durumunu değerlendiren CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, işçilerin haklarını alıncaya kadar hukuki mücadele edeceklerini söyledi. Uşak Belediyesi’nde 12 ila 25 yıldır çalışan 7 işçinin işine son verilmesi üzerine CHP Uşak İl ve ilçe yönetimleri, işçilerin üyesi olduğu Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet İş Sendikası Uşak Şubesine giderek, işçilerin durumu hakkında Şube Başkanı Recep Sorkun’dan bilgi aldı.  İşçilere her türlü hukuki desteği vereceklerini kaydeden CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, “Gerekirse sokaklara dökülür, haksız işten çıkarılan işçilerin hakkını alırız” dedi.

RECEP SORKUN: MAZERET YOK
İşçilerin 13 Mayıs 2016 tarihinde gönderilen bir yazı ile işine son verildiğini belirten Hizmet İş Uşak Şube Başkanı Recep Sorkun, “Uşak Belediyesi’nde 12 yılla 25 yıl arasında hizmet etmiş 7 işçimiz, kendilerine tebliğ edilen 2 satır yazı ile hiçbir mazeret gösterilmeksizin işten çıkartılmıştır. Belediye ile imzaladığımız toplu iş sözleşmesine göre, bu işçilerin suçu varsa, önce disiplin kuruluna sevk edilmeleri, burada suçları sabit görülürse işten çıkarılmaları gerekmektedir. Bu kurala uyulmadan iş akitleri fesih edilmişti” dedi. Sendika üyelerinin haklarını aramak için avukatlarla görüştüklerini kaydeden Sorkun, “Şu ana kadar başka bir girişimde bulunamadık. Konuyu Başkanımızla bir kez daha görüşeceğiz. Bu arada işçilerin durumu ile alakadar olarak, sendikamız ziyarete gelen, CHP Uşak İl Başkanı Sayın Ali Karaoba’ya, Merkez İlçe Başkanı Sayın Sevinç Yazgan’a  İl genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Sayın Nadi Sancar’a, tüm il ve ilçe yöneticilerine bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim