İHA// CHP Uşak İl ve Merkez İlçe Örgütü, kentteki sivil toplum kurumlarını ziyaret ediyor. Son olarak Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Uşak Şubesi, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimler Derneği ve Şehit ve Gazi Aileleri Derneği’ni ziyaret eden CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba ve Merkez İlçe Başkanı Sevinç Yazgan’a parti yöneticileri eşlik etti. Ziyaretlerde kent hakkında sivil toplum kurumlarının görüşlerini aldıklarını belirten CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, yaşanan terör olayları ve ekonomik sıkıntıların toplumu olumsuz etkilediğini ifade etti. Son dönemlerde ülke genelinde yaşanan terör olaylarına karşı birlik ve beraberlikle son verileceğini dile getiren Ali Karaoba, “Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemizi en zor dönemlerde yönetmiş, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumuş ve milletimizi şiddetten uzak tutmuş bir siyasi gelenektir. Ülkemizde ve dışında yaşanan, acı olaylar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözünü bir kez daha doğrulamaktadır. Yanlış iç ve dış politikaların bir an önce bitmesi, ülkemizin aklı selim bir anlayışıyla yönetilmesi gerekmektedir. Maalesef son yaşanan üzücü olaylar, durumun pek de iç açıcı olmadığını ortaya koymuştur” dedi.

EKONOMİK SIKINTILAR ESNAFIN BELİNİ BÜKÜYOR

Eşme Belediyesi'nin borcu açıklandı! Borcun yüzde 68'i yol ve kanalizasyon için İller Bankası'na Eşme Belediyesi'nin borcu açıklandı! Borcun yüzde 68'i yol ve kanalizasyon için İller Bankası'na

İçeride ve dışarıda yaşanan gerilim ortamının toplumsal huzurun yanı sıra, ekonomiye de büyük zarar verdiğini söyleyen Ali Karaoba, “Türkiye’nin hakim olduğu bütün yurtdışı pazarları, savaş ve gerilim ortamına kurban ettik. Rusya’ya, Suriye’ye, Irak’a ve diğer komşu ülkelere mal ve hizmet satan işadamları ve esnafımız, şu anda faaliyetlerini durdurma noktasına geldi. Artan döviz fiyatlarıyla birlikte ekonomide ciddi bir boşluk oluştu. Terör ve kaos ortamı nedeniyle huzuru kaçan milletimiz, ekonomik olarak da çok zor günler geçiriyor. CHP olarak, yaşanan sıkıntılara son vermeye ve ülkemizi huzur içinde yönetmeye her zaman talibiz” diye konuştu.

18 MART ÖNCESİ, ÇEÇELİ KARA MURAT ŞEHİT VE GAZİ MÜZESİNİ ZİYARET

Uşak CHP İl ve İlçe Örgütü, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yıldönümü öncesinde, Çeçeli Kara Murat Şehit ve Gazi Müzesi’ni de ziyaret etti. Çanakkale ruhunun hala var olduğunu belirten Ali Karaoba, “Mustafa Kemaller, Çeçeli Kara Muratlar, Seyit Onbaşılar ve Nene Hatunlar, belki madden yoklar, fakat manen hep yaşacaklar. Onların bize verdiği milli bilinç ve şuurla ülkemiz ilelebet var olacaktır” dedi. Karaoba, 18 Mart Cuma günü, Çanakkale şehitlerinin ruhu için tavuklu pilav ve ayran ikramında bulunacaklarını belirtti. 

Editör: TE Bilişim