Mehmet Kahveci: Çarşı Uşak'ın esnafımız için en doğru olacak şekilde tamamlanmasını sağlayacağız Mehmet Kahveci: Çarşı Uşak'ın esnafımız için en doğru olacak şekilde tamamlanmasını sağlayacağız

CHP Uşak Merkez İlçe yönetiminde istifa edenlerin sayısı 6 oldu. Başkan Filiz Bilen ve 2 yöneticinin ardından, Merkez İlçe yönetim kurulu üyeleri, Diş Hekimi Deniz Çakın, Sendikacı Yaşar Taylan ve Şengül Şanal’ında istifa ettikleri öğrenildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Merkez İlçe yönetiminde istifalar art arda gelmeye başladı. Geçen hafta, Merkez İlçe Başkanı Filiz Bilen, yönetim kurulu üyeleri, Macit Işık ve Ahmet Keskin’in ardından, bu haftada Diş Hekimi Deniz Çakın, Sendikacı Yaşar Taylan ve Şengül Şanal’ın yönetim kurlu üyeliklerinden istifa ettikleri öğrenildi.

“CHP BAŞARISIZDIR”

Şeker-İş Uşak Şube Başkanı ve Türk-İş Konfederasyonu Uşak İl Temsilcisi Yaşar Taylan ilçe yönetiminden istifaların arkasının geleceğini, istifa kararı almalarına neden olarak, 30 Mart yerel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Uşak’ta başarısız olmalarını gösterdi. Taylan, başarısız olan il yönetiminin de istifa etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

CHP Uşak Merkez İlçe yönetiminde yaşanan istifaları değerlendiren Taylan, istifa gerekçelerini, “Uşak’ta seçim sonuçlarında alınan başarısızlık” olarak açıkladı. Taylan, “CHP Genel Merkezinin ve il yönetiminin seçim süreçlerini kötü yönetmesi, Uşak’ta başarısızlığı getirdi. Evet, CHP yönetimi olarak biz başarısız olduk. Başarısız bir yönetim olarak kalmak yerine, görevlerimizden istifa ederek, başarılı olacak yeni bir yönetimin önünü açmak istedik” dedi.

“İL BAŞKANI VE YÖNETİMİ DE İSTİFA ETMELİ”

Başarısızlık durumunda da birilerinin sorumluluğu almaları gerektiğini düşündüğünü belirten Taylan, “Başarılı olunduğunda herkes, bu başarıya ortak olmak ister.  Ama başarısızlıkta kimse sorumluluk almak istemez. CHP Merkez İlçe Yönetimi olarak, bi başarısızlığın sorumluluğunu üstlendik ve istifa etik. Ancak, İl yönetimi de başarısız olmuştur. Onların da istifa etmeleri gerekmektedir” diyerek, CHP Uşak İl başkanı Bülent Horasan ve yönetimini istifaya davet etti.

30 Mart Yerel seçimlerinde istediği sonucu alamayan ve Uşak’ta 3. Parti olan CHP Uşak İl Örgütü, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de başarılı olamayınca çalkantılar başlamış, ilk istifa merkez ilçe yöneticisi Nazif Tıkır’dan gelmişti.

30 Mart seçimleri öncesi de Merkez İlçe yönetiminde yer alan Mimar Özgül Budak, Belediye başkan aday adayı olmak için, makine Mühendisi Ozan Bayık ve emekli işçi Namık Gündüz, Belediye Meclisi üyeliğine aday adayı oldukları için istifa etmişlerdi.

30 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin Uşak’ta 3. Parti olmasının ardından, CHP Uşak İl Yönetimi ile Uşak Merkez İlçe yönetimi arası iyice açılmış, İlçe Başkanı Filiz Bilen ve ilçe yöneticileri partiye uğramaz olmuşlardı.

Şu anda CHP Uşak Merkez İlçe yönetiminden ayrılanların ve istifa edenlerin sayısı, 10 kişiyi buldu.

İlginçtir, 2011 seçimleri sonrasında da CHP Uşak Merkez İlçe Başkanı olan İbrahim Turan, Ferhan Aydın ve birkaç yönetici daha istifa etmişti
Editör: TE Bilişim