CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM Grup Toplantısına girmeye hazırlandığı sırada, Orhan Övet adlı bir şahsın yumruklu saldırısına uğramasına Uşak’tan da tepki var.  Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı “Zorbalık” olarak değerlendiren CHP Uşak İl Başkanı Bülent Horasan, bu çirkin saldırıyı şiddetle kınadığını” açıkladı.

“Saldırının sadece CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na değil, demokrasiye karşı yapıldığını” söyleyen CHP Uşak İl Başkanı Bülent Horasan, “TBMM çatısı altında böyle bir menfur olayın meydana gelmesinden de ayrıca üzüntü duyduğunu da” sözlerine ekledi.

“Her kime yapılırsa yapılsın bu tip menfur saldırıları şiddetle kınadığını” kaydeden Horasan, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 08 Nisan 2014 Salı günü saat 14.00 sıralarında TBMM CHP Grup Toplantısına girmek üzereyken ve  başka milletvekilleri ile merhabalaşırken, tam o sırada adının Orhan Övet olduğunu sonradan öğrendiğimiz şahsın yumruklu saldırısına uğramış ve gözlüğü kırılmıştır. Çok şükür, Sayın Genel Başkanımıza bir zarar gelmemiştir. Bu menfur olayın en sevindirici yönü budur” dedi.

Özkan Yalım’ın oy birliğiyle zam yaptık dediği karara AK Partili Sabancı tepkili Özkan Yalım’ın oy birliğiyle zam yaptık dediği karara AK Partili Sabancı tepkili

“CHP OLARAK ŞİDDETE GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

Demokrasi düşmanlarına istedikleri şiddet ortamını yaratmaya hiçbir CHP’linin izin vermeyeceğini vurgulayan Horasan sözlerine şöyle devam etti:

“CHP, Kuruluşundan bu yana şiddet ve zorbalığa karşı mücadele etmiş bir partidir. Bu zorbanın Sayın Genel Başkanımıza yapmış olduğu çirkin saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyorum. Herkes şunu iyi bilmelidir ki; CHP asla şiddete ve zorbalığa geçit vermeyecektir. Bu şiddet ortamını yaratanlar ve uygulayanlar, gün gelecek kendileri de bu ortamda boğulacaklardır.”

Saldırganın yakalanmasını sevindirici olarak niteleyen Horasan, “Ancak, bu menfur saldırının üzerine gidilmeli ve arkasında kimlerin olduğu ve bu saldırının ne amaçla yapıldığı da bir an önce ortaya çıkarılmalıdır. Bir kez daha bu çirkin saldırıyı kınıyor ve Sayın Genel Başkanımıza, CHP Uşak İl Örgütü ve kendi adıma “Geçmiş olsun” dileklerimi sunuyorum” ifadesini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim