Uşak Valisi Ahmet Okur, Milletvekilleri Alim Tunç, Mehmet Altay, Özkan Yalım, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar ve ve Siyasi Parti İl Başkanları darbeye karşı ortak deklarasyona imza attı.

Vali Ahmet Okur, Milletvekilleri Alim Tunç, Mehmet Altay, Özkan Yalım, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Genel Meclisi Mehmet Nacar, AK Parti İl Başkanı Servet Kuş, CHP İl Başkanı Ali Karaoba, MHP Başkan Vekili Mehmet Alev, Saadet Partisi İl Başkanı Yunus Acar, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Bekir Alperen deklarasyonda “Bizler bu metinde imzası bulunan siyasi partilerin temsilcileri olarak, aşağıdaki hususlarda ortak bir mutabakat halinde bulunduğumuzu kamuoyuna ilan ediyor ve diyoruz ki; 15 Temmuz da TSK içinde yuvalanmış ama asla TSK’yı temsil etmeyen, karanlık dış güçlerle ittifak halinde olan Paralelci hainlerin Milletimize, onun iradesine, onun Meclisine ve egemenlik hakkına karşı kalkıştığı askeri darbeyi nefretle ve şiddetle lanetliyoruz” ifadelerine yer verildi. 

Alçakça darbe girişiminin akamete uğratılmasında vatan, millet,  bayrak ve istiklal aşkıyla kanı, canı pahasına direnen bütün millete, TSK'ya ve emniyet teşkilatına şükran sunulan deklarasyonda, “Ordumuzla, polisimizle ve milletimizle gurur duyuyoruz. Hangi partiden, hangi düşünceden ve hangi yaşam biçiminden olursa olsun, milletimizin bu alçak kalkışma karşısında gösterdiği birlik, beraberlik, kardeşlik, inanç ve cesaret, tüm dünyanın gıpta ettiği bir demokrasi şuuru olduğu kadar, bundan sonra bu ülkede bu tür hainliklere yeltenebilecek odakların hafızasına da unutamayacakları bir not ve tüm karanlık hesaplarını her zaman altüst etmeye muktedir ‘bir asil kudret’ olarak kazınmıştır” denildi. 

Tüm dünya görmüştür ki, Türkiye’de bu vatanın, bu bayrağın, bu cumhuriyetin ve bu demokrasinin bir sahibi vardır ve o sahip; askeriyle, polisiyle, tankların önüne bedenini siper edinenden bayrağıyla kurşunların üzerine yürüyen isimsiz kahramanlarına kadar bütün bir milletin ta kendisi olduğu ifade edeline deklarasyonda, “Askerimizle ve polisimizle ve milletimizin tüm fertleriyle vatanımıza, irademize ve demokrasimize karşı yöneltilecek her tehdidi, her ihaneti ve her zorbalığı her zaman bir ve beraber olarak bertaraf etmeye inançlı, azimli ve muktediriz. Bu millete ihanet eden herkes, her zaman bu milletin bir sel gibi coşan imanı, kardeşliği, beraberliği ve kararlılığı önünde yok olup gitmeye mahkûmdur. Gösterdiği dirayet, ortaya koyduğu yürek ve sergilediği demokrasi ve kardeşlik şuuruyla tarihin en şerefli sayfalarında yer almayı hak eden milletimize bir kere daha teşekkür ediyorum, minnetimizi bildiriyor, vatan ve demokrasi müdafaasında hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi. 

Deklarasyonla ilgili açıklama yapan Vali Ahmet Okur, “Tüm ülkede 15 Temmuz’dan buyana gerçekleşen birlik ve beraberlik duygusunun ilimize yansıması olarak her birimizin üzerinde mutabık kaldığı, birliktelik deklarasyonunu imzalıyoruz. Bu anlamda milletvekillerimize, belediye başkanımıza, siyasi partilerimize teşekkür ediyorum. Her Türk vatandaşı gibi bizlerde Uşak halkı olarak darbenin her türlüsüne, milli iradeye karşı yapılacak her türlü girişime karşı olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi. 

Mehmet Kahveci: Masada oturan değil, sahada koşturan bir başkan olacağım Mehmet Kahveci: Masada oturan değil, sahada koşturan bir başkan olacağım
Editör: TE Bilişim