Demokratik Sol Parti (DSP) Parti Meclisi Üyesi ve Demokratik Sol Parti Sağlık ve Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Çetin Uçar iddialı konuştu. Uçar, DSP’nin 7 Haziran Genel seçimlerine güçlü bir kadro ile solda lider parti olmayı amaçlarak hazırlandığını açıkladı.  

DSP Parti Meclisi olarak 81 ilde ve tüm seçim bölgelerinde seçime girme kararı aldıklarını kaydeden Uçar, “İlimizde, Yadigar Benli, Hasan Hüseyin Alçılıoğlu ve Mehmet Özdemirçelik DSP Uşak Milletvekili adayalrı oalrak belirlendi. Hayırlı uğurlu olsun. Partimiz seçim bildirgesini hazırlıyorlar ve siyasi anlamda 7 Haziran seçimlerine hazırlanıyoruz. Türkiye çapında 81 ilde ve tüm bölgelerinde seçimlere giriyoruz." dedi.

Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar! Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar!

"İKTİDAR DENEYİMİ YAŞAMIŞ BİR PARTİ OLARAK ÇÖZÜM DSP’DE"

DSP’nin karma ekonomi modelini savunduğunu hatırlatan Uçar, Türkiye’nin en önemli sorununu işsizlik olarak belirledi. Uçar’ın açıklmalarından satır başları şu şekilde: "Bu geminin içindeyiz hepimiz, bu geminin batmasını istemiyoruz. 15 yılda 3 defa iktidar deneyimi yaşamış bir parti olarak bunların çözüm yollarını biliyoruz bu çözüm yollarıyla beraber hareket ederek ekonomiyi düzlüğe çıkarmayı düşünüyoruz. Eğitimde ve sağlıkta önemli reformlar yapmayı düşünüyoruz. Öncelikle şu anda asgari ücretin 2 bin lira olmasını istiyoruz. Katma değer oranını düşürürsek  2 bin liranın yüzde 18 katma değerini hesaplarsak 6-7 devrede kendisini tamamlayacağını ve bize geri döneceğini biliyoruz, düşünüyoruz. Dış politikada çok önemli adımlar atılması lazım bununla ilgili olarak aday portföyümüzde 2 tane büyük elçimiz var. Türkiye'nin dış politikası şu anda çok kötü yönetiliyor. Biz bundan kurtulmak amacındayız ve ülkenin içinde bulunduğu süreci üzülerek izliyoruz."

"HAZİNEDEN YARDIM ALABİLECEĞİZ"

Yeni çıkacak kanun ile seçimlerde yüzde 3 oy alan bir partini hazine yardımı alabileceği bilgisini veren Uçar; " Türkiye'de demokrasi sorunu var, siyasi olarak baraj sorunu var. Yüzde 10'luk baraj Türkiye'nin en büyük sorunu ama şunu düşünmek lazım artık baraj sorunu yok. Neden yok? Çünkü yüzde  3 oy alan bir parti hazineden yardım alabilecek. Onun için kimsenin oyu boşa gitmeyecek. Yüzde 3 oy zaten çok önemli bir oy oranı. Herkesin temsil etme hakkının gerçekleşeceği günler yaşayacağız" dedi.

"DSP  ILIMLI VE İNANÇLARA SAYGILI BİR LAİKLİK BENİMSİYOR"

İnsanların ikinci en büyük dertlerinin  kendilerin ifade etme özgürlükleri olduğunu  DSP'nin geniş bir demokrasiden yana olduğunu vurgulayan Uçar; " Biz ılımlı ve inançlara saygılı bir laiklikten bahsediyoruz. Bunu hep bahsettik artık böyle bir sorunumuz yok. Önümüzdeki süreçte işsizliğin daha az olduğu çocukların daha iyi şartlarda okuduğu, insanların daha iyi şartlarda sağlık hizmetlerine ulaşabilecekleri, asgari ücretin vergi dışı bırakıldığı ve insanların refah içinde yaşadığı bir toplum hedefliyoruz. Onun için biz solda birinci parti olmayı hedefledik.  İnsanların artık bize bölücü demekten vazgeçmeleri lazım biz bölücü değiliz, hedeflerimizi koyduk. Biz solda birlik anlayışını da getirdik. 7 haziran seçimleri dayanışmanın sergilendiği çok önemli bir süreçti biz bunu yapmaya çalıştık biz bunu hedefledik. Ancak olmadı. Biz de seçime DSP olarak tam kadro hazırlanıyoruz. Düşünebiliyor musunuz bizim İstanbul' dan 27. sıra milletvekili adayımız seçim bürosu açıyor. O kadar inançlı o kadar düzgün adam." ifadelerini kullandı.

 "ASLINDA BİZ CHP'NİN, TA KENDİSİYİZ"

Ülkenin hali hazır durumuyla ilgili değerlendirmeler yapan Uçar şu şekilde konuştu; " Biliyorsunuz elektrik kesintileri oldu. Elektrik dağıtan firmalar biz artık doymuyoruz dediler. Bize zam yapmazsanız biz sizin elektriğinizi keseriz dediler. Biz böyle bir taleple karşılaşmamalıyız. Bizim enerji sorunumuz eğitim sorunumuz olmamalı. Türk hava yollarında, karayollarında, eğitimde sıkıntılar, belirsizlikler var. Bizim daha önce getirdiğimiz süreçten çok daha farklı bir sürece geldik. Hem de gerçek anlamda bir reform gerektiren çocuklarımızın doğumlarından, meslek hayatlarına atılıncaya kadar, meslek hayatlarında da iş bulabilecekleri bir düzen arzuluyoruz. Çocuklarımız için bunları düşünüyoruz. Anne babalar artık bu kültür ve inançla yetişmeliler diye düşünüyoruz. Biz ibadet özgürlüğünden yanayız. Kimseyi Kürt, Türk diye ayırmadık biz vatan milliyetçiliğinden bahsediyoruz. Ecevit bu partiyi  80'den sonra kurmuş Rahşan Ecevit ile beraber ve bu güne kadar da devam etmiş. Aslında biz CHP'nin, eski CHP'nin ta  kendisiyiz."

"TÜRKİYE'NİN TEMEL SORUNLARINI UŞAK'TAN AYIRMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Türkiye'nin temel sorunlarını Uşak'tan ayırmanın mümkün olmadığını iddia eden Uçar; " Uşak bir sanayi kenti, elektriğin ilk kullanıldığı, şeker fabrikasının ilk kurulduğu, İzmir'e yakın, İstanbul, Ankara, Antalya'ya ve diğer ulaşım yerlerine çok yakın bir kent. Ege bölgesinde önemli bir geri dönüşüm memleketi. Bu anlamda gerek devlet yardımları gerekse içinde bulunduğumuz süreçte istihdamı artırıcı yapılması gereken ne varsa onları yapacağız. Öncelikle yapılması gereken yardımların buraya getirilmesi lazım. Samimi olmak lazım ve  ciddi anlamda istihdam yaratıcı önlemleri almamız gerekiyor. Bizim için işsizlik sorunu şu anda yüksek Türkiye için yüzde 11-11,5 Uşak için de aşağı yukarı aynı. Bir çok işyerine gidip sorduğumuzda her gün binlerce insanın iş başvurusuyla hareket ettiğini görüyoruz. Üniversiteden çıkan öğrenciler iş bulamıyorlar temizlik yapmaya hatta tuvalet bile temizlemeye razılar, bu çok üzücü bir durum. Bizim yönetimimiz de bizim hedeflediğimiz kitlede reformlarda artık bununla ilgili bir sorun yaşamayacağız. Çareler var ve bu çareleri bulacağız. bu çarelerin bir tanesi ara insan yetiştirmek. Bunun önemini biliyoruz. Sağlıkta önemli reformlar düşünüyoruz. Şu anda Uşak'ın en büyük sorunlarından biri trafik. Trafikte planlamanın tekrar yapılması lazım. Tabi bunlar yerel yönetimlerle alakalı konular ama biz köylerde, ilçelerde ve diğer yerlerde çözüm odaklı siyaset yapıyoruz. Özellikle Eşme kilimini düşünelim, Banaz'ın termal tesislerini düşünelim, buralar hem sağlık yatırımları hem de turizm yatırımları için önemli yerler. Bunları söylemekle kalmayacağız, iktidarımızda bunları pratiğe de geçireceğiz. Ayrıca tarımda yetiştiricilerin organik tarıma yönlendirilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Uşak mermerinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz yani UOSB ve KOSB bölgelerinin artık kendi alanları dışında da faaliyette bulunmaları gerektiğini düşünüyoruz. Kültüre baktığımızda Uşak'a şehir tiyatrosu getirmeyi düşünüyoruz. Uşak üniversitesinin konjonktürünün çok önemli olduğunu düşündüğümüz için Üniversite için çalışmalar yapacağız." şeklinde konuştu.

"2007 SEÇİMLERİNE CHP İLE İTTİFAK YAPARAK GİRDİK, BİR ŞEY ANLAMADIK"

Türkiye de sadece 4 parti varmış gibi, seçime sadece bu dört parti girecekmiş gibi bir hava yaratıldığını ve bunu yanlış olduğunu söyleyen Uçar, konuşmasına şu ifadelerle son verdi; "DSP olarak biz 2007 seçimlerine CHP ile ittifak yaparak girdik bir şey anlamadık. 2011 seçimleri de öyle geçti. Önümüzdeki seçimlerde biz DSP olarak tek başımıza giriyoruz ve solda lider olmak hedefimiz var. Paramız pulumuz yok ama fedakar insanlardan kurulu aydın insanlardan, yurtsever insanlardan kurulu bir DSP ile karşı karşıyasınız. Gittiğiniz bütün alanlarda bütün yerlerde DSP örgütü var ve bu örgütler fiili olarak ayakta, çalışıyorlar. Bu çalışanların içinde her kesimden insanlarımız var. İlkokul mezunu milletvekili adayımız var. Türkiye'de herkes üniversite mezunu değil. Kadınlarımıza da değer  veriyoruz ve DSP'nin önemli noktalarında görev alıyorlar. Allah yolumuzu açık etsin, bizi utandırmasın bizim tek dileğimiz bu ülkenin aydınlık ve ferah bir ülke olmasını sağlamak. Konforlu bir ülke olmasını sağlamak. Çocuklarımıza gelecek kaygısını taşıtmamak. Sağlık kaygısını eğitim kaygısını taşıtmamak bizim tek hedefimiz bu. Yani biz bunu için insanları bir araya getirdik. Bunu için solda birlik ittifakını öngörmüştük  ama maalesef olmadı. Biz yolumuza devam ediyoruz. DSP var olduğu sürece bizde varız, ayakta kalacağız."

Editör: TE Bilişim