AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, kentteki sanayi tesislerinin artması için mevcut OSB’lerin genişletileceğini ve Banaz’a yeni bir organize sanayi bölgesi oluşturulacağını söyledi. AK Parti Uşak Milletvekili ve 25’inci dönem milletvekili adayı Mehmet Altay, kentteki sanayi yatırımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tekstil Organize Sanayi Bölgesi, Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi ve Karahallı Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılacak çalışmaları anlatan Mehmet Altay, Banaz’a da OSB kurulacağını belirterek, “Allah’ın izni ile hızlı tren projesi tamamlandığı zaman, oluşturulan üretim sahalarının önemi daha iyi anlaşılacak. Lojistik anlamda iyi konumda bulunan Uşak, Ege Bölgesi’nde önemli bir üretim üssü haline gelecek” ifadesini kullandı.

UŞAK’TAKİ OSB’LER GENİŞLETİLİYOR

Özkan Yalım'dan zam açıklaması: Yaptım ama bir sorun bakalım niye yaptım! Özkan Yalım'dan zam açıklaması: Yaptım ama bir sorun bakalım niye yaptım!

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, kentteki organize sanayi bölgelerinde genişleme çalışması yapılacağını ve bu sayede yeni işletmelerin faaliyete geçeceğini söyledi. Uşak Tekstil OSB’nin 3’üncü bölge oluşturularak, 2 milyon metrekare daha büyüyeceğini dile getiren Mehmet Altay, söz konusu yatırım için planlama aşamasına geçileceğini belirtti.  Uşak Deri Karma OSB’nin de 1 milyon 500 bin metrekarelik ilave alana yayılacağını kaydeden Mehmet Altay, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca uygun görülen genişleme planı gereği yaklaşık 500 bin metrekare hazine arazisinin bölgeye devrinin yapıldığını söyledi. Karahallı Organize Sanayi Bölgesi’nde TOKİ tarafından yapılaşmanın sağlanacağına değinen Mehmet Altay, “İstihdamın lokomotifi olan organize sanayi bölgelerinin büyümesi ve modern üretim modellerinin ilimizde yer alması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu noktada somut adımlar attık ve yeni üretim tesislerinin ilimizde yer alması için planlama çalışmalarını büyük oranda bitirdik. Sadece kent merkezindeki değil, Karahallı’daki organize sanayi bölgemiz için de önümüzdeki günlerde TOKİ işbirliği ile yapılaşmaya başlanacak” diye konuştu. Banaz halkının ilçeye OSB kurulmasına dair talepleri olduğunu kaydeden Mehmet Altay, “İlimizdeki bütün ilçelerimizin birer üretim merkezi olmasını istiyoruz. Şu anda Banaz’a OSB kurulması için ön hazırlıkları yapmaktayız. Önümüzdeki günlerde, konuyu ilgili bakanlıklarla görüşeceğiz ve 4’üncü OSB’yi Banaz’da kuracağız. Allah’ın izni ile hızlı tren projesi tamamlandığı zaman, oluşturulan üretim sahalarının önemi daha iyi anlaşılacak. Lojistik anlamda iyi konumda bulunan Uşak, Ege Bölgesi’nde önemli bir üretim üssü haline gelecek” ifadesini kullandı.

İSTİHDMIN YÜKÜNÜ REEL SEKTÖR ÇEKİYOR

Kentteki esnafa yönelik de çalışmalar yapılacağına değinen Mehmet Altay, 3’üncü sanayi sitesi yapımının devam ettiğini belirtti. Mehmet Altay, “TOKİ, belediyemiz ve esnafımız birlikte hareket ederek yeni bir sanayi sitesi oluşturuyor. Söz konusu yatırımın zamanında tamamlanması için ekiplerimizin büyük gayret içinde olduklarını görüyoruz. Ekonomimizin lokomotifi olan reel sektör, ilimiz için ayrı bir anlam ifade ediyor. Bu noktada 8 bin 72 işletmemiz var ve ilimizdeki 93 bini aşkın sigortalının 3’te 2’si reel sektöre bağlı. İlimizde sanayi tesislerinin ve esnaf sayısının artmasıyla işsizliğin daha da azalacağını biliyoruz. Yatırımın, üretimin ve istihdamın önünü açmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.  Mehmet Altay, sanayicinin ve esnafın talep ve beklentilerinin takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilişim