Özkan Yalım'dan zam açıklaması: Yaptım ama bir sorun bakalım niye yaptım! Özkan Yalım'dan zam açıklaması: Yaptım ama bir sorun bakalım niye yaptım!
FOTOĞRAFLAR GELECEK...

USAKPORT.COM// AK Parti Uşak İl Danışma Meclisi toplantısı ve bir dizi ziyaret için Uşak gelen Ekonomi  Bakanı Nihat Zeybekci, 16 Nisan’daki referandumun Türkiye için önem taşıdığını belirterek, “Tayyip Erdoğan kim? Tayyip Erdoğan bir fani. Bu sistem Tayyip Erdoğan’dan sonrasını garantiye almak için kurgulanan bir sistemdir. Bu sistem , seçimden sonra mutlak bir iktidar üretiyorsa, hiçbir tereddüt olmayacak” dedi. Bakan Zeybekçi, Almanya’daki bazı medya kurumlarının Türkiye ile ilişkileri bilinçli olarak bozmak için kasıtlı yayınlar yaptığını da belirtti. Zeybekçi, Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuş iznini iptal etmesini de esefle kınadığını ifade etti. 
 
BAKAN ZEYBEKÇİ’NİN İLK DURAĞI KENTTEKİ SANAYİCİLER OLDU
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, kentteki işadamları, oda, borsa ve STK başkanlarıyla toplantı yapmak ve partisinin il danışma toplantısına katılmak üzere Uşak’a geldi.
Denizli'den karayoluyla Uşak'a gelen Bakan Zeybekci, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nda (UTSO) Vali Ahmet Okur, Ak Parti Uşak Milletvekilleri Alim Tunç ve Mehmet Altay, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş, UTSO Başkanı Selim Kandemir ve oda başkanları tarafından karşılandı. Bakan Zeybekci, UTSO Toplantı Salonu'nda oda, borsa ve STK başkanlarıyla basına kapalı toplantı yaptı.  
Ardından Ramada Otel'de UTSO, Uşak Organize Sanayi Bölgesi ve Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi tarafından düzenlenen istişare toplantısında işadamlarıyla bir araya gelen Bakan Zeybekci, Uşak iş dünyasına seslendi. Zeybekci, burada ekonomiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Zeybekçi, Uşak’ın halıcılık alanında destekleneceğini ve örnek kent olacağını ifade etti.
 
AK PARTİ İL DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISINA KATILDI
Daha sonra AK Parti Uşak İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Bakan Zeybekçi, burada ekonomiye ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç’un ardından konuşma yapan Bakan Zeybekci, “Dünyayla beraber dönerseniz dünyanın hızını yakalarsınız. Yavaş giderseniz geride kalırınız. Bizim hedefimiz dünyadan daha hızlı gitmek. Baya geri kalmışız ve sen bu yolun yolcusu değilsin diye yolun dışına itildik. Kurt kuzuyu gözüne kestirdiyse ve onu halledecekse mazeret bulması lazım. Kuzu su içerken kurt niye suyu bulandırıyorsun diye bağırır. Bugün geldiğimiz noktada, Türkiye dünyadaki bir çok ülkeye göre başarılı. 3 bin dolarlık milli gelir 10 bin dolara çıktı ve dünyanın 16’ıncı, Avrupa’nın 6’ıncı büyük ekonomisiyiz. Şu anda 5 kat artan bir ihracat var ve biz bu mucizeyi çok zorluklara rağmen gerçekleştirdik” dedi.
 
15 TEMMUZ BİR DARBE DEĞİL, İŞGAL GİRİŞİMİYDİ
 
Denizli ve Uşak’ın önemli iki kent olduğunu belirten Bakan Zeybekçi, “Uşak bu bölgenin en hızlı gelişen kentlerinden biri olacak. Otoyol, hızlı tren ve hükümetin yaptığı çalışmalarla Uşak çok farklı yerlerde olacak. 65’inci hükümet olarak göreve başladığımızda dünyanın en büyük teşvik ve yatırım seferberliğini başlatacakken, o hain işgal girişimi yaşandı. 15 Temmuz bir darbe değil, işgal girişimiydi. 15 Temmuz, ülkemizi soyu belirsizlere yamamak için yapıldı. Bu darbe girişimi, bu milletin feraseti, inancı ve Allah’ın yardımıyla atlatıldı. 16 Temmuz sabahı, bu ihanet milletin sivil Türk demokrasi devrimi halinde yazıldı. Fransız devrimi ve İngilizlerin kral ve kraliçeyi sınırlayıcı devrimleri nasıl anılıyorsa, 15 Temmuz da öyle anılacaktır”  dedi.
 
15 TEMMUZ AVRUPA’DA OLSA YILLARCA BANKALARINI AÇAMAZLARDI
 
“Bu milletin yazdığı destan üzerine, 65’inci hükümet olarak biz de kendi destanımızı yazdık ve yazmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz, Almanya ve Hollanda’da gerçekleşseydi, yıllarca bankaları açılmazdı. Demokrasileri belini doğrultamazdı ve fabrikaları yerle bir olurdu. Bizim şu anda geldiğimiz nokta bir destandır” diyen Bakan Zeybekçi, şöyle devam etti: “Yeniden toparlandık ve her şeye rağmen 2016 yılının birinci ve ikinci çeyreğinde yüzde 4.5 ortalama ile büyüdük. Darbe sonrası yüzde 1,5 küçülüyor ve şimdi yeniden yüzde 2.5 artı büyümeyle kapatacağız. Asıl seferberlik 2017’de başladı. 2017 yeniden ihracat seferberliği için milat oldu. Toplamda yüzde 10’luk bir ihracat artışı var. İlk defa ihracatın büyümeye katkısını anlatacağız. 2017 Mart, ihracat rakamlarımız, cumhuriyet tarihinin zirvesi olacak. İnşallah Mart sonunda, Allah’ın yardımı ve sanayicilerimizin destekleriyle ihracatı yükselteceğiz. Uşak’ta da 300 milyon doların üzerine çıkmayı istiyoruz. Türk milletinin yazılı olan 3 bin ve yazılı olmayanlarla beraber 5 bin yıllık bir tarihimiz var. Biz hiç teslim olmamışız ve dizlerimizin üstüne çökmemişiz. Kırılmışız, milyonlarca şehit vermişiz, Galiçya’dan Kırım’a kadar bu coğrafyada milyonarca şehidimiz var. Sadece Balkan çekilmesinde, milyonlarca şehit verdik. Bu toprakların her santiminde şehit kanı vardır, 15 Temmuz şehitlerimizin kanı vardır. Her kimin bu vatanla ilgili bir şey geçiyorsa, kanla hesaplaşmak varsa gelsin buyursun. Biz varız, kimse bu milleti bununla tehdit edemez ve korkutamaz”.  Türkiye’ye karşı batının bazı terör örgütlerini desteklediğini ifade eden Bakan Zeybekci, “Bu coğrafyada bize tehdit olarak terör örgütleri türettiler ve alfabede kullanmadık harf kalmadı. Mehmedim şu anda çöktü tepelerine ve gerekeni yapıyor. Dünyanın öbür ucundan gelip, kurgularda bulanacaksın ve bundan etkilenen Türkiye’ye dur diyeceksin. Herkes haddini bilecek ve biz bu coğrafyada masum gözyaşlarının dökülmesine izin vermeyeceğiz. Bugüne kadar hep kurgulanan bir düzen üzerinden bunu yapmaya çalıştılar. Hep Türkiye’nin dilediklerinde aşağıya indirdikleri bir ülke olmasını istediler. Bunun rantını hep bunlar aldılar ve 1960’tan beri böyle olsun istediler. Menderes’ten sonra sürekli darbeler yapmaya çalıştılar. Kıbrıs’tan sonra Ecevit tek başına geldi ve sonra alem edip, kalem edip onu da indirdiler. 1980’i hazırladılar ve Evren olgunlaşmasını beklediklerini söyledi. Bu millet, buna da izin vermedi ve bir gecede ANAP’ı iktidar yaptı ve Özal’la bu milletin kaderi değişti. Yeniden bir kalkınma hamlesi başladı. Yine bu sistem ve bunların otomatikleri devreye girdi ve alem ve kalem etmeye başladılar. O dönemde bu sistemden iktidar çıkarmak için seçim rüşvetleri başladı. 32 yaşındaki erkekler seçim rüşveti olarak verildi. O ihanetlerin bedeli hala Türkiye’nin sırtındadır ve bunu 32, 33 ve 35 yaşında emekli olanların torunları ödemek zorundadır” diye konuştu.
 
TAYYİP ERDOĞAN FAİZE PARA GİTMESİN DİYE HER GÜN BAŞIMIZDA BOZA PİŞİRİYOR
 
Kemal Derviş’in Başbakan Ecevit’in elinin omzundaki fotoğrafı gösteren Bakan Zeybekci, “1990’dan ve 2000’e kadar dünyada büyüme hız çok iyiydi. Kore o tarihlerde Kore oldu. Biz o tarihlerde kendi kuyruğumuz kovalıyorduk. 2001 krizinde bir gecede batan bankaların bu ülkeye maliyeti 46 milyar dolardır. O günkü Türkiye’nin bu ülkeye maliyeti 200 milyar dolardır. Bugün Türkiye’nin milli geliri 865 milyar dolardır. O parayı hiçbir şey yapmadan jelatinlesen, bugün 800 milyar dolardı. O parayı Uşak’taki sanayicilere dağıtsan, 1 trilyon dolardan fazlaydı. 2002 yılında benim senin, onun, bunun ve şunun ödediği verginin yüzde 87’si faize gidiyordu. Bugün 100 liranın 10 TL’si faize gidiyor ve Tayyip Erdoğan bu yüzden de her gün başımızda boza pişiriyor. Çünkü kendisi bu milletin emanetini canından aziz biliyor. Türkiye’nin dünyanın 16 ve Avrupa’nın 6’ıncı büyük ekonomisi olduğunu belirten Bakan Zeybekçi, “2001 ve 2002 krizlerinde faiz ödememiş olsaydık, Türkiye bugün 17 bin dolarlık milli gelir seviyesinde olacaktı. Avrupa’nın 4’üncü büyük ekonomisi olacaktık. Biz bu dayağı niye yedik, çünkü bu sistem bize bu dayağa mecbur kılıyor. Bu sistemi kurgulayanlar böyle kurgulamışlar. Sistem, Türkiye’yi yatağa bağlamış veya ayakta kötürüm etmiş. Bu sistem birilerinin dizayn ettiği ve Türkiye ne olsun ne de donsun denilen bir sistemdir. Ecevit dönemindeki otel ticaretlerini biliyorsunuz. Bunlar işin en basit tarafı. Koalisyonlarda hangi banka veya tersane kimde olacak konuşulur. 2001’de Halk ve Ziraat Bankası’nın bu ülkeye görev zararı 20 milyar TL. Bu rakamları bize üreten bu sistemdir. Türkiye’de bir şeyi manüple ediyorlar ve ucuz siyasete malzeme ediyorlar” şeklinde konuştu.
 
SİYASET NORMALLEŞECEK VE SİYASİ UÇLAR TÖRPÜLENECEK
 
“16 Nisan, AK Parti, CHP ve MHP’nin meselesi değildir. Bir sistem dizaynıdır ve 16 Nisan’da parti seçmiyoruz” diyen Zeybekci, “ 16 Nisan’da milleti hastalıklardan kurtarmak için yeni bir sistem seçiyoruz. 16 Nisan’dan sonra seçimlere giden hiç kimsenin yürekleri ağzında olmayacak. 7 Haziran’da yaşadık ve hepimizin yüreği ağzındaydı. 7 Haziran’dan önce Türk parası daha az değer kaybetti ve bu tarihten sonra yine aynı fatura çıktı. Bu hastalıklı sistem, millete kader olarak dayatılamaz. Seçimler 2019’da olacak ve bu tarihe kadar Türkiye’de bazı şeyler muhteşem güzel olacak. Siyaset normalleşecek, siyasi partiler normalleşecek, uçlar törpülenecek. CHP’ye oy verenlerin yüzde 70’i partisinin tek başına iktidar olacağına ihtimal vermiyor. Bu sistem normal seçimlerle iktidara gelecek olan bir muhalefet yaratacak. Bu sistem kim olursa olsun yüzde 50 zorunluluğunu getirdiği için, milleti değerleriyle barışık hale getirecek. CHP, bu ülkenin yüzde 70’nin değerleriyle barışık olma ve bunu savunan bir anlayışa getirecek” şeklinde konuştu.
 
TAYYİP ERDOĞAN BİR FANİ!
 
Almanya ve Türkiye’nin arasını açmak isteyen grupların bulunduğuna değinen Bakan Zeybekci, “AK Partide yüzde 70’e hitap edecek ki yüzde 50’yi alsın. Yani siyaset artık daha makul halde olacak. Yalanlara inanmayın ve bunun milli bir mesele olduğunu anlayın. Bu bir görev ve vatan meselesidir. Tayyip Erdoğan kim? Tayyip Erdoğan bir fani. Bu sistem Tayyip Erdoğan’dan sonrasını garantiye almak için kurgulanan bir sistemdir. Bu sistem , seçimden sonra mutlak bir iktidar üretiyorsa, hiçbir tereddüt olmayacak. Millet gelene, 5 yıl kesintisiz olarak iktidar olanağı tanıyacak. İmam Şafiye, fitne zamanında kimin doğru ve yanlış olduğunu sormuşlar. Demiş ki kolay, fitne zamanında düşmanın oklarını takip edin ve onun oku kimi hedefliyorsa, bilin ki o doğrudur. Yedi düvele bakın şu anda, 15 Temmuz geçmiş, 16 ve 18 Temmuz’da hastaneler yaralı dolu ve şehit kanları var. 20 Temmuz’da dağlarda kaçaklar var Türkiye meydanlarda. Alman Del Spigel Gazetesi’nin 23 Temmuz günü, 15 Temmuz’u kapak yapıyor ve bir zamanlar demokrasi vardı yazıyor. Bu ihanet gerçek olsaydı ve darbe gerçekleşseydi, meclis ve yargı darmadağan edilmiş olsaydı, a be 2 yüzlü o gün demokrasi olmuş olacaktı. Türkiye’de demokrasi kazanmış mı olacaktı. Bunu en büyük yüzsüzlüğü ile dergi olarak yayınladı. Bu Türkiye’ye bir operasyon ve devamıdır. Almanya bir ülkedir ve devlettir. Bu Almanya’nın içinde Türk – Alman dostluğu ve oluşacak devasa sinerjiyi ortadan kaldırmak isteyen bir oyundur ve mayın atmaktır ortaya. Avusturya’da bir havalananında Türkiye’ye gitmeyin yazıyor ve eminim ki onu yazan ya PKK’lı ya da FETÖ’den birinden.  Almanya’da 2 etkinliğimiz vardı ve gittik. Denizlili hemşerilerimizle bir toplantı yaptık. Ve bu sefer de Alman Bild gazetesi, dünyanın en ilkel ülkesindeki bir gazete de olsa bu sözü yazmaz. Bu gazete ne dedi biliyor musunuz? Bu milletin bir bakanı için dedi? Medeniyet ve demokrasiden dem vuran o ülkenin gazetesi, “Erdoğan, Köln’e en azılı tasmalı köpeğini gönderdi”. 23 Temmuz’da başlayan bu soysuzlukla demokrasinin olmadığı bir Türkiye imajı yaratılmaya çalışıldı. Bir buçuk milyon sadece Almanya’da seçmenim var ve onlara ulaşmak benim hakkım. Sen de egemen bir ülkeysen bunu sağlamak zorundasın.” Zeybekçi, toplantının ardından Denizli’ye dönmek üzere hareke etti.
 
Editör: TE Bilişim