Son günlerde aratan terör olayları, tüm yurtta olduğu gibi Uşak’ta da protesto edildi. Uşak Şehit Aileleri Derneği tarafından düzenlenen bir yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto edildi. Terörü protesto eylemine yaklaşık 600 kişi katıldı. 

Uşak Şehit Aileleri derneği tarafından organize edilen terör örgütünün güvenik görevlilerine yönelik saldırılarını protesto etmek için Uşak Belediyesi önündeyaklaşık 600 kişi, toplandı. Belediye önünden Türk Bayrakları, dev iki Türk bayrağı ve pankartlarla İsmetpaşa caddesinde yürüyen grup, terör örgütü aleyhine sloganlar atarak, terör saldırılarını lanetledi. Yürüyüş sırasında, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Askere, polise uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar atarak, Atatürk Anıtı önüne geldi. Burada yapılan saygı duurşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından şehitlerin ruhuna dualar okundu.

Atatürk Anıtı önünde basın açıklamasını Uşak Şehit Aileleri Başkanı Şakir Çakır okudu. Şakır açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı! Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı!

“DÜŞMANLARIN ORTAK HEDEFİ TÜRKİYE”

“30 yıldır ülkemiz terör belasıyla karşı karşıyadır. Bu terör örgütü İslami, ahlaki ve vicdani hiçbir hassasiyet taşımamaktadır. Bu ırkçı faşist PKK terör örgütü, küresel emperyalist güçlerin taşeronluğunu isteyerek ve severek yapmaktadır. Bölgemizde emelleri olan tüm güçlerin ortak bir hedefi ve düşmanı vardır. O da Türkiye’dir. Çünkü Türkiye güçlü ve birlik içerisinde olursa hiç biri emellerine ulaşamaz.

Bu emanete ve kutsal bayrağımıza dil uzatan, el uzatan hainlere nasıl Çanakkale’de haddini bildirdiysek, yine bildirmek bizim boynumuzun borcudur.  Bizler bayrağımız için canımızı veririz. Bir avuç çalpucuya bu vatanı bırakmayız. Üzüntümüz çok büyük. Her yeni güne acılarla uyanmaktan bıktık. “

Bir şehidimizin bir insanımızın bir damla kanın maddiyat terazisinde bir dengi, karşılığı ya da oranı yoktur. Bu manada terörün manevi zararı asla ölçülmez. Mutlaka ama mutlaka hainlerin sonu hüsran olacaktır. Yeryüzünde hiçbir güç , hiçbir irade hiçbir üst akıl devletimizin bekasına, milletimizin istikbaline, yürüyüşüne engel olamayacak, milletimizin birlik ve beraberliğini, kardeşliğini bozamayacak, vatan dediğimiz ve canımızdan aziz bildiğimiz, bu topraklarda barış ve huzur içerisinde yaşamamıza mani teşkil edemeyeceklerdir. Hangi siyasi partiye gönül vermiş olursak olalım, yıllardır akan kanlara, verilen şehitlere artık yeter denilmesi gerekmektedir.”

“TÜRKLE KÜRT ET VE TIRNAK GİBİDİR”

Türkiye’nin birliğine dirliğine ve beraberliğine kardeşliğine kastedenlerin sonuna kadar karşında olacaklarını kaydeden Çakır, “Biz Kürtler ile et ve tırnak gibiyiz. Bu kardeşliği bozanlara, ülkede bölücülük yapanlara karşı mücadelemiz ön saflarda vereceğiz. Bu millet, ülkedeki teröre karşı omuz omuza mücadele edecek” dedi. 

 

Editör: TE Bilişim