İl Genel Meclisi Mayıs Ayı toplantısında CHP grubunun ‘Hayır’ dediği önergeye CHP Grup Başkanvekili Nadi Sancar AK Partili üyelerle birlikte ‘Evet’ için elini kaldırdı. İl Genel Meclisi Mayıs Ayı 2. Oturumunda ilginç bir olay yaşandı. Boş alan İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı kadrosuna yapılacak atamaya karşı çıkan CHP grubu adına karşı çıkma nedenlerini anlatan CHP Grup Başkanvekili Nadi Sancar, oylama sırasında bir an dalgınlığının kurbanı oldu. Başkan Nacar’ın; ‘Kabul edenler’ sözünü anlamayınca az evvel ret oyu vereceklerini belirttiği gündem maddesine AK Partili üyelerle birlikte ‘Evet’ oyu için el kaldırdı.



‘BU MADDE KADROLAŞMAK İÇİN KONDU’

İl Genel Meclisi Mayıs Ayı 2. Oturumunda yaşanan bu ilginç olay, “İl Özel İdaresi Hizmetleri 1 Adet Genel Sekreter Yardımcısı kadrosunun ihdas edilmesi hakkında”  Hukuku ve idari İşler Komisyonu Başkanı Abdülkadir Kılınç ve Plan ve Bütçe komisyonu başkanı Şahin Erdoğan’ın komisyon raporlarını okumasının ardından yaşandı. Her başkan da komisyonlarınca hazırlanan raporlarda ikinci bir genel sekreter yardımcısı atanması konusunda sakınca olmadığını, komisyonlardaki CHP’li üyelerin rapora muhalefet şerhi koyduklarını belirtti.

Kudret Yörük: Dün AKP'den istifa edenler işe alındı Kudret Yörük: Dün AKP'den istifa edenler işe alındı

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar’ın komisyon raporları hakkında görüş bildirmek isteyen olup olmadığını sorması üzerine CHP Grup Başkanvekili Nadi Sancar söz istedi. Sancar, “Biz, CHP Grubu olarak bu maddenin İl özel İdaresi üst yapılanmasında kadrolaşmak adına konduğunu düşünüyoruz.  Şu anda bir genel sekreter yardımcısı Sayın Necati Ceylan var. İşlerin arttığı, yetişemediği gibi gerekçelere CHP grubu olarak inanmıyoruz. Sayın Ceylan teknik işleri, Avukat İsmail Pala da idari işleri üstlenir. İşler yürür gider” dedi.

Sancar, “İkinci bir genel sekreter yardımcısı için kadro açmanın altında yatan amaç, işlerin yetişmemesi değil, AKP’liliği ile tanınan birini İl özel İdaresi üst kadrolarına yerleştirmek ve burada kadrolaşmayı tamamlamaktır. Bu konuda elimizde gerekli belgeler ve bilgiler vardır. Gerekirse bunu kamuoyu ile paylaşırız. Bu nedenle CHP grubu olarak ‘Ret’ oyu vereceğimizi belirtmek isterim” dedi.

Daha sonra raporların oylamasına geçildi. Başkan Nacar’ın, “Raporlara evet diyenler sözünü anlamayan Sancar, AK Parti üyeleri ile birlikte el kaldırınca ortaya ilginç bir görüntü çıktı. Maddeye ‘Hayır’ demek için grup kararı alan CHP’li üyeler, başkanlarını evet için el kaldırdığını görünce şaşkınlıklarını gizleyemezken, AK Parti grubu bu duruma kahkahalarla güldü.


Durumu fark eden Sancar, Başkan Nacar’dan yeniden oylama yapılmasını talep etti. Yeniden yapılan oylamada, bu kez elini hayır demek için kaldırdı.

Gündemin diğer maddelerinde; Uşak Belediyesi’nden alınacak 240 bin TL değerindeki çöp kamyonun, kullanılmayan 80 bin TL değerindeki iki dozer ile becayiş yapılması ve Karahallı İlçesine bağlı “Külköy” isminin “Gülköy” olarak değiştirilmesi talepleri oy birliği ile kabul edildi.

Oturum sonrası Örencik termal tesislerinde tadilat yaparak çalıştırmak isteyen firma adına Mimar Buğra Sarıçalık, termal tesislerde yapacakları tadilatı anlatarak, termal tesislerin, devralacakları firmanın kalan süresi kadar ücretsiz devrini talep ettiklerini belirtti.

 

                                                                                SALİH KILINÇ (ÖZEL HABER)

Editör: TE Bilişim