Ağır milliyetçi Özkan Yalım, Kanadalılara ait altın madeni için tek kelime etmedi Ağır milliyetçi Özkan Yalım, Kanadalılara ait altın madeni için tek kelime etmedi
İYİ Parti’nin Uşak Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından reddedilen, 31 Mart 2019 yerel seçimi itirazı, bir üst kurum olan Uşak İl Seçim Kurulu’na taşındı. Konuyla ilgili Uşak Adliyesi önünde, bir açıklama yapan İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk, kentteki sandıklarda yaklaşık olarak 4 bin oyun geçersiz sayıldığını ve buna itiraz ederek, sayımın tekrarlanmasını talep edeceklerini kaydetti. 
    İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, İYİ Parti Uşak İl Başkanı Naci Yıldırım, İYİ Parti Uşak Belediye Başkan adayı Muhammet Gür ve partilerin katıldığı basın açıklamasının ardından daha önce Merkez İlçe Seçim Kurulu’na yapılan itiraz başvurusu, yinelenerek İl Seçim Kurulu’na yöneltildi. 
    Burada bir açıklama yapan İYİ Partili İsmail Koncuk, “Ankara’da ve İstanbul’da AKP’nin tüm baskılarını kabul eden seçim kurullarının, İYİ Parti’nin Uşak ve Balıkesir’deki itirazlarını kabul etmemesi, Türkiye’de adamına göre adalet uygulandığını ortaya koyuyor. Uşak özeline gelirsek, seçim torbalarının ağzının açılmış olduğunu görüyoruz. Seçim Kurulu bunu biz açtık diyor ve bu çok vahim bir durumdur. Torbaların ağzının açık olması kabul edilemez. Geçersiz oyların dağılımının da tutanağa yazılması ve neden iptal edildiğinin yazılması gerekiyor. Tutanaklarda kaydırma var ve bizim tespit edemediğimiz onlarca problem olduğunu görüyoruz. Bazı siyasi partilerin oylarının kaydırıldığı anlaşılıyor. Bütün bu durum karşısında ilçe seçim kurulunun ‘Hayır biz bu gerekçeleri kabul etmiyoruz’ demesi, asla ve kata kabul edilemez. Böylesine şaibeyle Uşak’ta bir belediye başkanı seçilirse, 5 yıl tartışılacak bir belediye başkanı olacaktır. Uşaklı böyle bir anlayışla seçilen belediye başkanını tanır mı?” dedi. 
“İstanbul’da hangi gerekçe ile AKP’nin başvurusunu kabul ettiyseniz, Ankara’da hangi sebeplerle AKP’nin başvurusunu kabul ettiyseniz, Uşak’ta da kabul etmek zorundasınız” diyen Koncuk, şöyle söyledi: “İl Başkanlığımız başvurusunu yaptı ve torbaların açık olması seçimin iptal sebebidir. Bu gerekçelerimizi İl Seçim Kurulu üyelerinin mutlaka ama mutlaka İstanbul ve Ankara gibi değerlendirmesini bekliyoruz. Biz sadece bir tek şey istiyoruz, millet iradesinin sandığa yansımasıdır. Bundan başka bir talebimiz yok. Millet iradesinin ayaklar altına alınmasına asla gönlümüz razı değil ve izin de vermeyeceğiz. İnşallah Uşak İl Seçim Kurulu doğru bir karar verecek ve adaletin ayrım yapılmadan uygulandığını ortaya koymalıdır. Yoksa Uşak çok ciddi bir demokrasi lekesi alacak ve bu kararı verenler verdikleri kararın altında kalacak. Buraya binlerce kişi yığarız ve bizim derdimiz gerginlik değil.” Öte yandan grup, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı. 
 
Editör: TE Bilişim